Οι επιλαχόντες ενώ πληρούν τα κριτήρια δεν εντάσσονται λόγω της έλλειψης πίστωσης χρημάτων

Την ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα των νέων αγροτών ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με επιστολή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης των νέων αγροτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 303 επιλαχόντων, που ενώ πληρούν τα κριτήρια δεν εντάσσονται λόγω της έλλειψης πίστωσης χρημάτων, με το συνολικό ποσό της επιχορηγούμενης δημόσιας στήριξης για το σύνολο των επιλαχόντων να ανέρχεται σε 6 εκατ ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης: Νέοι αγρότες: Τα ποσά που θα δοθούν σε Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης της περιφέρειάς μας. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε οικονομικά τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, ώστε να ξεκινήσουν δυναμικά και το αγροτικό επάγγελμα να αποτελέσει γι’ αυτούς επιχειρηματική διέξοδο και όχι ανάγκη για επιβίωση»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε στη θετική αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους του Υπουργού αυξάνοντας τον προϋπολογισμό ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι υπόλοιποι Νέοι Γεωργοί που πληρούν τα κριτήρια του εν λόγω προγράμματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤην Πέμπτη οι κρίσιμες ρεβάνς των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης, την Τετάρτη ο τελικός του Ευρωπαϊκού Super Cup
Επόμενο άρθροΡεγγίνα Μακέδου: «Έχασα 17 κιλά σε 50 ημέρες – Έχω 2 πόδια καλαμάκια»