Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 22:13

Σημαντικές αλλαγές στο εγγύς μέλλον θα επιφέρει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η πανδημία του κορωνοϊού, εκτιμά ο Ούλι Χένες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Kicker», ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν προέβλεψε έναν «νέο ποδοσφαιρικό κόσμο» την επαύριο της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ μεταγραφές 100 εκατ. ευρώ στο άμεσο μέλλον. Τα μεταγραφικά ποσά θα μειωθούν, δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στα παλιά επίπεδα για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια, γιατί όλες οι χώρες έχουν επηρεαστεί».

Σε ό,τι αφορά το γερμανικό πρωτάθλημα, ο Χένες εκτίμησε ότι είναι απαραίτητη η επανέναρξη των αγώνων, κάποια στιγμή, ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών. «Ακόμη και αγώνες χωρίς θεατές, εγγυώνται την κατανομή των χρημάτων από την τηλεόραση και, αν αυτό γίνει, δεν θα υπάρξει πρόβλημα βιωσιμότητας για την περίοδο 2019-20». Ο βετεράνος παράγοντας τόνισε ακόμη ότι η Bundesliga θα διαλυθεί αν δεν υπάρξει επιστροφή στην κανονική αγωνιστική δράση μέχρι τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας: «Οποιοσδήποτε κάνει προβλέψεις για μία πιθανή έναρξη των αγώνων, είναι… τσαρλατάνος».

Ο Ούλι Χένες υποστήριξε ότι η γερμανική κυβέρνηση κάνει εξαιρετική δουλειά και έκανε έκκληση στους συμπατριώτες του για αλληλεγγύη στην πράξη, όχι στα λόγια.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 22:16

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒρισκόμαστε ακόμη σε φάση ελεγχόμενης διασποράς (video)
Επόμενο άρθροΨηφιακές διευκολύνσεις για την διευκόλυνση της καθημερινότητας την περίοδο της πανδημίας