Ο χρυσός σκαρφάλωσε σε υψηλό επταμήνου την Τρίτη, καθώς οι αγορές εμφανίζονται επιφυλακτικές για τρία μεγάλα μακροοικονομικά γεγονότα και μια χιονοθύελλα κερδών των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας με την Apple αργότερα.

 

Παρά τα επερχόμενα γεγονότα – την ψηφοφορία για Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη και το συμπέρασμα της Τετάρτης για τις τελευταίες εμπορικές σινο-αμερικανικές συνομιλίες – οι ευρωπαϊκές και ασιατικές μετοχές συγκρατήθηκαν σε σχετικά καλά επίπεδα.

 

Η είδηση ότι η ΕΕ έχει επιβάλει κατηγορίες εναντίον του γίγαντα τηλεπικοινωνιών Huawei της Κίνας λίγες μέρες πριν τον επόμενο γύρο των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου έριξε το επενδυτικό συναίσθημα.

 

Εν μέσω της αναταραχής, ο χρυσός έφτασε τα 1.300 δολ. ανά ουγγιά, το υψηλότερο σημείο από τα μέσα Ιουνίου.

 

“Οι επενδυτές είναι πολύ προσεκτικοί από τις πολλές αβεβαιότητες σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και το Brexit. Η Huawei βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης, δημιουργώντας πολύ θορυβώδες υπόβαθρο για τις εμπορικές συνομιλίες”, δήλωσε η Margaret Yang, αναλύτρια της αγοράς στην CMC Markets.

 

“Όλα αυτά κάνουν πιο δύσκολο για τους επενδυτές να κρίνουν την κατεύθυνση της αγοράς. Τα χρήματα φεύγουν σε περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, επιδιώκοντας την ασφάλεια”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Επόμενο άρθροΡεκόρ αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες