Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου αναφέρει ότι θετικές διαγράφονται οι εξελίξεις σχετικά με την πιθανότητα να επιλεγεί το οικόπεδο της οδού Υδρας, στην περιοχή πίσω από τον ΟΑΕΔ, για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

Αμέσως μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από τους μετέχοντες της σύσκεψης της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό στη διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, από την οποία προέκυψε ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή στο Δημόσιο, και όχι στην Περιφέρεια.

“Αυτό καθιστά ακόμη πιο εύκολη την απόκτηση του χώρου από τον κύριο φορέα κατασκευής του έργου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και πλέον ο Δήμαρχος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει όλους τους μετέχοντες στη σύσκεψη και να τους ζητήσει να συντονίσουν τις προσπάθειες τους προς την κατεύθυνση αυτή, στη βάση πάντα της ομόφωνης απόφασης που έχει ληφθεί. Ο ίδιος ο δήμαρχος θα ενημερώσει και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρα σε συνάντηση που θα έχουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας” σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Σε επιφυλακή ο Δήμος Σερρών απέναντι στον «Λέανδρο»
Επόμενο άρθροΚρήτη: 2.099 έλεγχοι – 119 πρόστιμα