Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των super market έφερε το lockdown και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

  Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, θα κλείνουν στις 20.30 μ.μ, προκειμένου να προλαβαίνουν όλοι να επιστρέφουν σπίτι πριν από τις 21.00 μ.μ.

 Την ίδια ώρα, ενώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, όπως για παράδειγμα στο γάλα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕΠΚΑ, κ. Νίκο Τσεμπερλίδη, η μείωση των εισοδημάτων αναγκάζει τους καταναλωτές να στρέφονται στις προσφορές.

  Μέχρι στιγμής, πάντως, υπάρχει επάρκεια προϊόντων, δεν παρατηρούνται ελλείψεις, ενώ οι τηλεφωνικές παραγγελίες δουλεύουν στο έπακρον. Η κίνηση σήμερα ήταν υποτονική στη Θεσσαλονίκη, ενώ άρχισαν και οι περιορισμοί στον αριθμό των προϊόντων που μπορεί να αγοράσει o καταναλωτής, εφόσον αυτά είναι σε προσφορά.

 Όπως είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, κ. Γιάννης Πηλείδης, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, έως τα τέλη Νοεμβρίου δεν θα υπάρξουν ανατιμήσεις στα προϊόντα, ενώ μόνο μία εταιρεία ζυμαρικών ανακοίνωσε αύξηση 5% από τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Πηλείδης πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει ούτε και πτώση των τιμών και ότι η αγορά θα κινηθεί όπως και πριν από το lockdown, ενώ τόνισε ότι τα είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης, έχουν αποσυρθεί ήδη από τα ράφια των supermarket.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαστοριά: Δέκα εργαζόμενοι σε φάρμες με μινκ θετικοί στα rapid tests
Επόμενο άρθροΥπ. Παιδείας: Συνεχίζεται η αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία