Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 15:38

Οι Έλληνες διεθνείς με μία εξαιρετική εμφάνιση, βγάζοντας μαχητικότητα και στοιχεία του ταλέντου τους, δείχνοντας το ότι σαν ομάδα έχουν πολλές δυνατότητες, κατέκτησαν την νίκη απέναντι στην Σαουδική Αραβία με 22-12.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ελλάδα έμεινε στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση, έστω και αν η τύχη δεν είναι στα χέρια της.

Στο πρώτο σετ οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν πολύ δυνατά και έχοντας τον Γιάντσα σε καταπληκτική ημέρα, πετυχαίνοντας μάλιστα τα τέσσερα από τα επτά γκολ της Εθνικής μας, κατέκτησαν την νίκη με (7-5), παίρνοντας και τον 1 βαθμό του σετ.

Στο δεύτερο σετ η Σαουδική Αραβία αιφνιδίασε την ομάδας μας και προηγήθηκε με διαφορά δύο γκολ στο 9λεπτο του αγώνα κάνοντας το 4-2. Οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη μετά το τάιμ-άουτ, μπήκαν ακόμα πιο αποφασισμένοι και κατάφεραν να κατακτήσουν την νίκη με (6-5), κάνοντας ένα επιμέρους σερί 1-4.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, παρόλο τον αέρα των τριών γκολ από τα δύο προηγούμενα σετ, η Εθνική μας ομάδα έτρεξε πιο πολύ και με πολύ καλή άμυνα, καθάρισε εύκολα τον αγώνα, κερδίζοντας με (9-2) και συνολικό σκορ 22-12!

Η Ελληνική ομάδα πήρε το μέγιστο από το παιχνίδι, φτάνοντας στους 9 βαθμούς στην διοργάνωση, με ως τώρα απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

Κομβικό παιχνίδι για την είσοδο μας στα προημιτελικά είναι το απογευματινό (19/2, 18:45 ) με το Κουβέιτ. Αν η Ελληνική ομάδα κατακτήσει και τους 5 βαθμούς και η Σαουδική Αραβία κόψει βαθμούς από το αγώνα της με το Μπαχρέιν, τότε μπορούμε να μπούμε στην οκτάδα.

Από την Εθνική Ελλάδος, πάρα πολύ καλός ήταν ο Γιάντσα, που ουσιαστικά ήταν και η πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση και σημαντική βοήθεια έδωσαν και οι Αναγνωστόπουλος – Σίνα.

Από την Εθνική Σαουδικής Αραβίας, πολύ καλή παρουσία είχε ο Αλί Κασάρ,  που επιθετικά ήταν η μόνη αξιόπιστη πηγή κινδύνου, της Αραβικής χερσονήσου.

Πρώτοι σκόρερ από την Εθνική Ελλάδος ήταν ο Γιάντσα με 6 γκολ και ο Δικαιούλιας με 4 γκολ. Από την Εθνική Σαουδικής Αραβίας πρώτος σκόρερ ήταν ο Αλί Κασάρ με 6 γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ (Γεωργιάδης Νίκος): Ασλής, Στεφανίτσης 2, Σίνα 2, Γιάντσα 6, Παγιάτης 2, Παπαγιάννης, Παπάζογλου, Κοτσιώνης 3, Δικαιούλιας 4, Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης, Κυριακίδης, Τόσκας 1, Αναστασίου, Αναγνωστόπουλος 2, Σαράφης

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Νέιφ Αμπντούλ): Ζιχάντ Χουσείν, Αλί Κασάρ 6, Νιζάρ Αχμέτ, Χουσείν Αμπντούλαζιτς, Σαγιάντ Χουσείν 1, Φαισάλ Σάουντ, Αϊμάν Χανί 1, Αχμέντ Ζακί, Χουσείν Αλί, Μουτζάμπα Αμντέλ, Μοχάμεντ Νασέρ, Χασάν Μουσά, Σαχάντ Οσάμα 1, Μαχντί Χασάν, Αμπνταλαϊ Μοχάμαντ, Αχμέτ Κασί, Αλί Τασέρ, Χουσείν Αλί

Διαιτητές: Μούσιτς-Ντζουρασίνοβιτς

Δίλεπτα: 5-0, Πέναλτι: 1/1 – 6/4

Δηλώσεις:

Γιάντσα Αλέξανδρος (Αθλητής Ελλάδας): «Μετά από τρεις ήττες καταφέραμε και αντιδράσαμε, παίρνοντας τη νίκη απέναντι στη Σαουδική Αραβία. Χρειαζόμασταν τη συγκεκριμένη νίκη τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Τώρα έχουμε έναν αγώνα με το Κουβέιτ και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Naif Abdul (Προπονητής Σαουδικής Αραβίας): Είμαστε μια καινούρια ομάδα και για η Μεσογειάδα είναι μια ευκαιρία να προετοιμαστούμε για το Παν ασιατικό Πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε πολύ την Ελλάδα για τη φιλοξενία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Γκέιτς προτίμησε ηλεκτρική Porsche αντί Tesla! Καυστικό σχόλιο από Ίλον Μάσκ
Επόμενο άρθροΧάντμπολ: Δυνατές αναμετρήσεις στην 17η Μεσογειάδα