Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε στα γραφεία του κόμματος, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στις επικείμενες εθνικές εκλογές, τονίζοντας προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ότι, «στη μάχη αυτή, πρέπει να σταθούμε με ομοψυχία και ενότητα» και προσθέτονας πως η ομοψυχία και η ενότητα «θα δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην αυτόνομη πορεία και στην μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία».

«Χρειάζεται μια δίκαιη αποτίμηση του πολιτικού έργου των αντιπάλων μας, όπως και εμείς θέλουμε να έχουμε μια δίκαιη αποτίμηση του δικού μας πολιτικού έργου στη χώρα», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθούν να αποδομήσουν με κάθε δυνατό τρόπο» το πολιτικό έργο του ΠΑΣΟΚ.

«Μάλιστα, είδατε πόσο εύκολα χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, δείχνοντας ότι έχει τους ίδιους εφιάλτες με τον πατέρα του, προσπάθησε να ξαναγράψει την ιστορία αναφορικά με τον ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, σχετικά με τα λόγια που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής – «Ένοχος ή βλαξ δεν είπατε; Αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Κίτσος Τεγόπουλος, αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες», είχε πει ο πρωθυπουργός.

«Δεν παίρνουμε ίσες αποστάσεις, έχουμε διμέτωπο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση για πολιτική ίσων αποστάσεων, επανέλαβε πως «δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, αλλά διμέτωπο με τα κακώς κείμενα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας πως «λέμε ‘όχι’ στις τυφλές συγκρούσεις».

Κεντρικό ζήτημα σε αυτό τον αγώνα, όπως είπε, «πρέπει να είναι η συνέπειά μας. Δίνουμε έμφαση στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη νέα γενιά, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κάθε μητέρας, όπως κάναμε πρόσφατα με την τροπολογία μας για το επίδομα μητρότητας στις μη μισθωτές, στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της παιδείας με ουσιαστική πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η ενεργειακή δημοκρατία  και η διάχυση των ΑΠΕ στην παραγωγή είναι κορυφαίο ζήτημα, προσέθεσε.

Υποκλοπές: «Θέατρο σκιών στη Βουλή»

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Το ‘θέατρο σκιών’, που είδαμε στη Βουλή, απαξιώνει τον αξιόπιστο δημόσιο διάλογο. Δεν μπορεί η χώρα να μετεωρίζεται μεταξύ του κράτους του ανιψιού, που λειτουργούσε ως αντ’ αυτού, και του κράτους του κολλητού, που επίσης ήταν ο αντ’ αυτού».

Η τελική γεύση που μένει στους πολίτες, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «είναι πως όλοι είναι το ίδιο».

Γι’ αυτό, επισήμανε, «οφείλουμε στον αγώνα των επόμενων ημερών, να αποδείξουμε ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι κάτι διαφορετικό. Ναι, είμαστε κάτι διαφορετικό. Δεν θα μπορούσε ποτέ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά ή εγώ, να κάνουμε αυτά τα παιχνίδια με την ΕΥΠ και τους θεσμούς».

Για τα ελληνοτουρκικά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρικά, σημειώνοντας πως «κάποιοι μας έλεγαν ότι πρέπει να βγούμε στα κεραμίδια, να μην εξοπλιστεί η Τουρκία. Σε ποιους; Σε εμάς, που πήραμε την πρώτη μεγάλη απόφαση εγγράφως, να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία».

Και προσέθεσε: «Ξαφνικά σιωπούν για τα F16. ‘Είναι καλό’, λένε, ‘να αποκτηθούν από την Τουρκία προκειμένου να μην πάρουν τα ρωσικά’».

«Είναι μια μάχη του ακραίου λαϊκισμού, της ακραίας ψευδολογίας, εις βάρος της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος. Για να ‘αμπαλάρουν’ ενδεχόμενη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη σε μια συμφωνία με την Τουρκία για τα F16», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈνατη σερί νίκη ο Πανσερραϊκός, 1-0 τον ΠΑΟΚ Β΄ στις καθυστερήσεις
Επόμενο άρθροΧρυσή Αυγή: Ναζιστική φιέστα για τα Ίμια και αντισυγκέντρωση – Πολιτική κόντρα για την άδεια στους ναζί