Είναι ο άνθρωπος που θέλει να οδηγήσει τον Πανσερραϊκό σε μια νέα εποχή.

Ο Νίκος Κατσαβάκης στην παρουσίαση του νέου προπονητή του Πανσερραϊκού, του Νίκου Νεντίδη άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για όλους και για όλα. Για την «καμένη γη» που παρέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι, για όσους έβαλαν… πλάτη την περσινή δύσκολη χρονιά, για την αναδιάρθρωση που ουσιαστικά υποβιβάζει την ομάδα, για την στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, τον αυτονόητο στόχο της ανόδου αλλά και κάτι που ειπώθηκε για πρώτη φορά που είναι ο μεγάλος στόχος της διοίκησης να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι φυσικοί πόροι για να γίνει και πάλι ο Πανσερραϊκός ελκυστικός για κάποιον ή κάποιους επενδυτές.

Ο Νίκος Κατσαβάκης έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και μίλησε για τους στόχους της νέας περιόδου:

«Υψηλού επιπέδου ο Νεντίδης»

«Σίγουρα η επιλογή του Νίκου Νεντίδη στην παρούσα φάση είναι ότι το καλύτερο. Θεωρώ ότι είναι προπονητής υψηλού επιπέδου και θέλουμε μαζί να φτιάξουμε το νέο Πανσερραϊκό, αυτόν που όλοι ονειρευόμαστε. Για αυτόν τον λόγο τον έχουμε κλείσει για τρία χρόνια και θεωρούμε ότι βήμα βήμα, χρόνο χρόνο η ομάδα θα ανεβαίνει τις κατηγορίες. Νίκο καλώς όρισες στην οικογένεια του Πανσερραϊκού!»

«Παραλάβαμε καμένη γη»

 «Νομίζω ότι μετά από ένα χρόνο στη διοίκηση της ομάδας έχουμε καταλάβει το πώς λειτουργεί. Θα γίνει μια αναφορά το πώς παραλάβαμε την ομάδα για να γνωρίζει ο κόσμος ότι το έργο μας δεν είναι εύκολο, είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια τρομερά δύσκολη και αγχωτική χρονιά, το βάρος που έχει ο Πανσερραϊκός είναι πολύ μεγάλο, κακά τα ψέματα. Μία ιστορία 55 χρόνων που τα μισά σχεδόν χρόνια ήταν στην Α εθνική και τα άλλα μισά μεταξύ Β και Γ εθνικής σίγουρα έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά κι όταν πέρυσι βγαίναμε και λέγαμε ότι θέλουμε την 5η θέση ήταν πολύ δύσκολο αλλά ήταν ρεαλιστικό. Γιατί όταν ήρθαμε στην ομάδα στα τέλη Αυγούστου δεν είχαμε κανέναν παίκτη, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ήταν καμένος, γήπεδα για προπόνηση δεν υπήρχαν, ο χρόνος πίεζε τρομερά, οπότε το εγχείρημα μας ήταν πολύ δύσκολο και το ξέρετε πολύ καλά όλοι σας γιατί είστε χρόνια στην πόλη».

«Με τον Σάκη δημιουργήθηκαν περιουσιακά στοιχεία»

«Σε όλο αυτό το κομμάτι θα ήθελα να ευχαριστήσω τα άτομα τα οποία μας στηρίξανε. Θα ήθελα να αναφερθώ στον Σάκη Αναστασιάδη ο οποίος ενώ τότε κανένας προπονητής δεν ερχότανε ήταν ο μοναδικός ο οποίος ήρθε, βοήθησε τα μέγιστα να στηθεί αυτή η ομάδα και βοήθησε τα μέγιστα στο να μπορέσει η ομάδα να αποκτήσει κάποια περιουσιακά στοιχεία. Λέγοντας περιουσιακά στοιχεία εννοώ την περίπτωση του Απόστολου Αποστολόπουλου που όλοι γνωρίζετε ότι εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά, υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες και σίγουρα σε αυτό το κομμάτι πολύ μεγάλο μερίδιο έχει και ο Σάκης Αναστασιάδης».

«Πήραμε το μάξιμουμ πέρυσι»

«Να ευχαριστήσω και τον Ηλία Εγγονίδη ο οποίος και αυτός ήρθε σε μια φάση στην οποία η ομάδα ήθελε να φύγει λίγο προς τα πάνω. Η κατάκτηση της 3ης θέσης και η κατάκτηση του κυπέλλου νομίζω ότι ήταν το μάξιμουμ που θα μπορούσαμε να πάρουμε πραγματικά».

«Θα γυρίσει ο κόσμος»

 «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο, ήταν δυστυχώς ελάχιστος αλλά θεωρούμε ότι αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε. Ευχαριστούμε τους  Che Guevara που πραγματικά τα παιδιά ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά μας και με τα εισιτήρια διαρκείας που πήρανε και με την παρουσία τους εντός και εκτός έδρας και δείχνουν ότι θα είναι πολύ κοντά στην ομάδα και τη νέα περίοδο».

«Φυσικούς πόρους για επενδυτές»

«Στόχος μας, νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρος από την αρχή, θέλουμε να δημιουργήσουμε φυσικούς πόρους για την ομάδα. Πραγματικά σας το λέω σκεφτόμαστε καθαρά ποδοσφαιρικά. Στόχος μας είναι να γίνει ένα αθλητικό κέντρο. Να υπάρχουν εγκαταστάσεις και αύριο μεθαύριο να γυρίσουν οι ακαδημίες στον Πανσερραϊκό. Να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο γήπεδο. Όλα αυτά δημιουργούν φυσικούς πόρους στην ομάδα με συνέπεια όλο αυτό ο κόσμος να το εκλάβει ως θετική κίνηση από τη μεριά μας και φυσικά για κάτι που αιωρείται και υπάρχει το ότι  θέλουμε επενδυτές, θέλουμε ανθρώπους να έρθουν εδώ σας το λέω ξεκάθαρα ότι οι επενδυτές δεν έρχονται γιατί η ομάδα δεν έχει φυσικούς πόρους, δεν έχει ακαδημίες, έχει κάποια χρέη και είναι τρομερά δύσκολο να έρθει κάποιος. Οπότε στην ουσία μπήκαμε εμείς για να δημιουργήσουμε τους φυσικούς πόρους στην ομάδα. Επενδύουμε στον προπονητή και θέλουμε όλο αυτό το συνολικό πακέτο να το δει ο κόσμος, να ρθει, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια».

«Πρωταγωνιστές παντού»

«Όσον αφορά τη νέα σεζόν νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι στόχος είναι η άνοδος. Θα γίνουν τρεις τέσσερις μεταγραφές έμπειρων παικτών, έχει μείνει ο βασικός κορμός στην ομάδα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δυστυχώς η αναδιάρθρωση μας θίγει γιατί τερματίσαμε τρίτοι και πέφτουμε κατηγορία. Φυσικά όπως διαπιστώνετε κι εσείς όλα είναι στον αέρα. Είμαστε αρχές Ιουλίου και ακόμα δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, δεν έχουν δοθεί χρήματα στις ομάδες. Άρα για ποια βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου μιλάμε; Για ποια αναδιάρθρωση; Πότε θα γίνει αυτή η περιβόητη αναδιάρθρωση; Μήπως παίζονται πολιτικά παιχνίδια εις βάρους τελικά του ποδοσφαίρου; Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν άνθρωποι καθαροί που σκέφτονται καθαρά ποδοσφαιρικά και πραγματικά εμάς μας στοιχίζει αυτό το πράγμα. Φυσικά δεν μας βγάζει από τους στόχους μας. Είτε θα είμαστε Γ εθνική, είτε Δ εθνική, είτε Football league εμείς θα είμαστε εκεί και θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο».

«Άνοιγμα στην κοινωνία»

«Στην ομάδα γίνεται στελέχωση και στο διοικητικό κομμάτι, φέραμε τον Αλέξανδρο Γκράτζιο ως τεχνικό σύμβουλο και φυσικά όλο αυτό το οργανόγραμμα θα παρουσιαστεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με όλα τα μέλη και τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα. Με πλήρης διαφάνεια σε όλους τους τομείς. Και πλήρη εξωστρέφεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Αυτό που δεν υπήρχε στον Πανσερραϊκό. Θέλουμε να το δημιουργήσουμε. Φυσικά χρειάζεται  χρόνος. Θεωρώ ότι έχουν γίνει μέσα στη χρονιά αρκετά βήματα. Επίσης υπάρχει και το πλάνο των εθελοντών. Ο εθελοντισμός είναι μια καινοτομία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε τον Πανσερραϊκό να είναι κοντά στην ομάδα και να μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα σε διάφορες εκδηλώσεις της ομάδας. Όπως επίσης και το πρόγραμμα της κοινωνικής ευθύνης το οποίο ξεκίνησε από πέρυσι. Θέλουμε πάρα πολύ όλα αυτά τα προγράμματα να τα εξελίξουμε και να ανοιχτούμε πλέον στην κοινωνία και να προσφέρουμε».

«Στα εξήντα χρόνια στην Α»

«Φέτος γιορτάζουμε τα 55 χρόνια, δυστυχώς είμαστε σε χαμηλές κατηγορίες, θα βγει μια επετειακή φανέλα, νομίζω είναι 100 κομμάτια, τις οποίες θα μπορεί ο φίλαθλος να πάρει. Σίγουρα θέλουμε την επόμενη πενταετία, όταν θα κλείνουμε τα εξήντα χρόνια πραγματικά να γιορτάζουμε όλοι μαζί και να είμαστε στην μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος μας».

«Θα θέλαμε τις ακαδημίες»

«Η ομάδα διαθέτει ακαδημίες. Υπάρχουν κάποιες ρήτρες που είναι γνωστές, θα θέλαμε να είναι κοντά μας, να τις έχουμε εμείς, αλλά στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει, υπάρχει μια δεκαετή συμφωνία στην μέση.»

«Θα μας στηρίξει ο κόσμος»

«Ομάδα χωρίς κόσμο, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει βιωσιμότητα σε ένα σύλλογο χωρίς φιλάθλους. 40-50 εισιτήρια δεν είναι ο κόσμος του Πανσερραϊκού, πέρυσι ματώναμε όχι γιατί έπρεπε να βάλουμε και το χέρι στην τσέπη για τους αγώνες, αλλά γιατί ήταν απογοητευτική η εικόνα στις κερκίδες. Αυτή την κατάσταση δεν την δημιουργήσαμε εμείς! Ο κόσμος ήταν απογοητευμένος από τα προηγούμενα χρόνια και μου φαίνεται λογικό, να ήταν αποστασιοποιημένος και από εμάς γιατί δεν γνώριζε τις προθέσεις μας. Πιστεύω όμως ότι είδε τι κάναμε πέρυσι, τι προθέσεις έχουμε και πως κινούμαστε με στελέχη και όραμα και είμαι σίγουρος θα επιστρέψει και θα μας στηρίξει.»

«Θα συναντηθούμε με το νέο Δήμαρχο»

 «Οπωσδήποτε θα συναντηθούμε με το νέο δήμαρχο, διότι ξέρετε ότι υπάρχουν κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με τις  εγκαταστάσεις και θέλουμε να ξέρουμε κι εμείς πως θα κινηθούμε. Είναι επιτακτική ανάγκη.»

«Η εκκαθάριση»  

«Έχουμε ξεκινήσει την εκκαθάριση. Στις 23 Ιουλίου είναι το δικαστήριο της αίτησης. Περιμέναμε τους προηγούμενους μέτοχους, οι όποιοι δεν έκαναν κάποια κίνηση, επομένως ήταν υποχρέωση μας και προς τον κόσμο να γίνει μια τέτοια κίνηση.»

«Ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη»

«Είμαστε κοντά στον Ερασιτέχνη και το ποδόσφαιρο δεν είναι ξεχωριστό κομμάτι του Πανσερραϊκού. Ευχαριστούμε τον Βασίλη Χατζημιχαηλίδη για το άνοιγμα που μας έκανε και βρεθήκαμε στην ομάδα και φυσικά για ότι έχει κάνει στην δεκαετία, της προεδρίας του. Εύχομαι τα καλύτερα και στο νέο πρόεδρο τον Τάσο Παναγιώτου, που είναι ένας νέος φιλόδοξος άνθρωπος και ο Πανσερραϊκός από εδώ και περά θα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα, έχει καλές ιδέες και έχουμε άριστες σχέσεις.»

«Θα βγάλουμε τον νέο Αποστολόπουλο»

«Θα γίνουν σίγουρα τρεις τέσσερις μεταγραφές έμπειρων παικτών, συν τον βασικό κορμό, έχουμε φέρει και αρκετά πιτσιρίκια από τη δεύτερη ομάδα, πήραμε παίκτες από την Μικτή ομάδα της Ε.Π.Σ. Σερρών. Έξι με επτά φρέσκα πρόσωπα τα οποία στην ουσία θέλουμε να βγάλουμε τον νέο Αποστολόπουλο. Νομίζω ότι η φιλοσοφία της ομάδας είναι καθαρά το πώς ήταν ο Πανσερραϊκός τα προηγούμενα χρόνια. Στο dna του Πανσερραϊκού ξεκάθαρα είναι Σερραίοι παίκτες, ταλαντούχοι γιατί το ταλέντο εδώ είναι άφθονο».

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑχτσιόγλου: Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν διευκολύνει την αποφυλάκιση καταδικασθέντων για τρομοκρατικές ενέργειες
Επόμενο άρθροΕΡΤ3 – «Αναζητώντας τη βασίλισσα Νεφερτίτη»