Η Κίνα θέλει να αναπτύξει την τεχνολογία blockchain, που έγινε γνωστή ως το θεμέλιο των κρυπτονομισμάτων (bitcoin κ.α.) και η οποία έχει πολλές άλλες δυνητικές εφαρμογές, όμως η ανάπτυξη αυτή πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους κανόνες και με εποπτικό έλεγχο από το κράτος, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, που δεν θέλουν να αφήσουν τίποτε ανεξέλεγκτο μέσα στην επικράτειά τους.

 

Η Υπηρεσία Κυβερνοδιαστήματος της Κίνας (CAC) ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι οι κανονισμοί που θα τεθούν σε ισχύ τον Φεβρουάριο, «θα προωθήσουν την υγιή και οργανωμένη ανάπτυξη του blockchain».

 

Οι κάθε είδους πλατφόρμες blockchain, μεταξύ άλλων, θα υποχρεούνται να λογοκρίνουν το περιεχόμενό τους, να επιτρέπουν στις κινεζικές αρχές την πρόσβασή τους στα αποθηκευμένα δεδομένα και επίσης να ελέγχουν την ταυτότητα των χρηστών ώστε να μην είναι ανώνυμοι. Οι παραβιάσεις αυτών των κανονισμών θα επισύρουν πρόστιμα ή φυλάκιση.

 

Η Κίνα έθεσε υπό διωγμό τα κρυπτονομίσματα από το 2017, απαγορεύοντας τη λειτουργία εγχώριων ανταλλακτηρίων και τη δημιουργία νέων εικονικών νομισμάτων. Όμως η χώρα ξεκαθάρισε ότι ενθαρρύνει την έρευνα στην τεχνολογία blockchain και την αξιοποίησή της ευρύτερα.

 

Σήμερα, οι πιο προηγμένες χώρες στην ανάπτυξη έργων blockchain είναι οι ΗΠΑ (29%) και η Κίνα (18%), ωστόσο εκτιμάται ότι η Κίνα θα πάρει τα ηνία από τις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες προοπτικές αξιοποίησης της νέας τεχνολογίας είναι οι Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η Ενέργεια, οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, η Υγεία και η Βιομηχανία.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ κινεζική Xiaomi προωθεί ξεχωριστά τα έξυπνα κινητά της σειράς Redmi
Επόμενο άρθροΟι πολίτες να έχουν φωνή στη λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη