Διαφήμιζαν την πραμάτεια τους σαν την καλύτερη της αγοράς και φιλοδοξούσαν να προμηθεύουν ολόκληρη την Αθήνα με κοκαΐνη και κάνναβη. Το επίπεδο της πελατείας τους ήταν «υψηλό», μεγάλο και ικανοποιημένο, καθώς μπορούσαν να τους προμηθεύσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κλειδί της επιτυχίας του η εχεμύθεια, αφού φρόντιζαν να κάνουν τις συναλλαγές τους είτε χέρι με χέρι, είτε με τη μέθοδο της παράδοσης κατ’ οίκον.

Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν «διάδοχοι» άλλης συμμορίας, που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, το κύκλωμα δεν είχε υπολογίσει έναν απρόβλεπτο παράγοντα: το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων τους είχαν βάλει «στο μάτι» από τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από μια πληροφορία που είχε φτάσει στους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπαμ», οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει κατ’ αρχήν τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος, ο οποίος, «αν και είχε πολλές γνωριμίες στα Μέγαρα, διατηρούσε χαμηλό προφίλ. Ήθελε να έχει τον έλεγχο στις συναλλαγές των χρημάτων και των ναρκωτικών και ήταν αυτός που αποφάσιζε πού και πότε θα γινόταν κάθε παράνομη αγοραπωλησία», λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Ο 25χρονος, ο οποίος κυκλοφορούσε με ένα μαύρο μηχανάκι, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, είχε στήσει μια πολύ καλή «επιχείρηση», καθώς είχε «όνομα» στην αγορά και έκανε προσεκτική επιλογή συνεργατών. Χρησιμοποιούσε δύο κινητά τηλέφωνα, στα οποία μιλούσε όσο το δυνατόν λιγότερο, ενώ στις συνομιλίες που είχε με τους υπόλοιπους «συνεργάτες», όταν ήθελε να αναφερθεί σε ναρκωτικά, τα αποκαλούσε «κουφέτο», «οκτώ», «παίζει», «καινούργιο» και «τσίφσα».

Ένας από τους συνεργούς του και βασικός μεταφορέας των ναρκωτικών με το αυτοκίνητό του από την Αθήνα στα Μέγαρα, ήταν ένας 32χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αδιαφορούσε για τυχόν σύλληψή του με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, καθώς «έπρεπε να εφοδιάσει και το δικό του πελατολόγιο. Μάλιστα, χρησιμοποιούσε πολλά κινητά τηλέφωνα για τις επικοινωνίες του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές», τονίζει αστυνομικός που είχε γίνει η «σκιά» του.

Τα παρατσούκλια

Τα μέλη του κυκλώματος, όταν αναφέρονταν στην κάνναβη, τη «βάφτιζαν» με διάφορα ονόματα, όπως «πράγματα», «παλιό», «ξερό», «καλό», «γλάσο», «Αλβανός», «μπάνι», «σχου-σκου» και «φου».

Όσο για την κοκαΐνη, τα παρατσούκλια της ήταν «κοκορέτσι», «ψας», «άσπρο», «λευκό» και «μαλακό».

Οι προμηθευτές

Η σπείρα είχε δύο βασικούς προμηθευτές για τα ναρκωτικά, οι οποίες και συνελήθησαν. Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος φέρεται «να προμήθευε τον αρχηγό με ποσότητες χασίς, ενώ είχε λίγες τηλεφωνικές επικοινωνίες στις οποίες ήταν πολύ προσεκτικός. Διατηρούσε και αυτός το δικό του πελατολόγιο», σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ο δεύτερος βασικός προμηθευτής ήταν ένας 25χρονος. Κατηγορείται ότι «προμήθευσε τον φερόμενο αρχηγό με ποσότητες χασίς, χρησιμοποιούσε τις ίδιες κωδικές ονομασίες και φράσεις με τον ίδιο και διατηρούσε και αυτός το δικό του πελατολόγιο», λέει αστυνομικός.

Πριν από λίγες ημέρες, ο 25χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Μετά τη σύλληψή τους, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τήρησαν αρνητική στάση, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν καταθέσεις και «είχαν εριστική συμπεριφορά απέναντι στους αστυνομικούς», όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα.

Μετά τις απολογίες τους, πάντως, και οι τέσσερις συλληφθέντες προφυλακίστηκαν.

Οι τιμές – Στους καλούς πελάτες έκαναν κι εκπτώσεις

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, οι τιμές που πουλούσαν τις ναρκωτικές ουσίες ήταν «50 ευρώ τα τρία γραμμάρια σκανκ» και «80 ευρώ το ένα γραμμάριο κοκαΐνης», ενώ πολλές φορές έκαναν πίστωση και έκπτωση στος… καλούς πελάτες που ψώνιζαν σχεδόν καθημερινά.

Μάλιστα, αποκαλούσαν τα 20 ευρώ «μπλε ή μπλεδούδι», τα 50 ευρώ «πορτοκαλί ή πεντόρε» και τα χρήματα «ξύλα ή χαρτιά».

Οι κωδικοί στις συνομιλίες με τους πελάτες

Εκτός από τα παρατσούκλια που έδιναν στα ναρκωτικά, αλλά και την ποιότητά τους – «Σκαν», «τον ίδιο καφέ», «ακριβό», «αλβανικό», «σόι», «τούμπανο» – χρησιμοποιούσαν κωδικές εκφράσεις και στις συνομιλίες που είχαν με τους πελάτες τους, για να μην κινούν τις υποψίες. Σύμφωνα με την «Μπαμ», πρόκειται για τις εξής:

  • «Στα χέρια το’χω» – Πώληση ναρκωτικών από το σπίτι του φερόμενου αρχηγού.
  • «Τι ώρα να φέρω την πίτσα» – Παράδοση ναρκωτικών στο σπίτι του αρχηγού.
  • «Θα παίξουμε κάνα play station» – Αγοραπωλησία ναρκωτικών.
  • «Δύο λεμόνια και ένα τέτοιο» – Αγοραπωλησία ναρκωτικών.
  • «Δύο πίτες» – Αγοραπωλησία ναρκωτικών.
  • «Χαρτάκια» – Χρέη από προηγούμενη αγοραπωλησία.
  • «Δεν καπνίζεται» – Κακής ποιότητας χασίς.
  • «200 κιλά ξύλα για τον χειμώνα» – Ναρκωτικά αξίας 200 ευρώ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠονοκέφαλος – Τα αίτια και οι τρόποι αντιμετώπισης
Επόμενο άρθροΣτην κορυφή η Ντόρτμουντ, 3-1 τη Βόλφσμπουργκ