Τρία άτομα – μεταξύ των οποίων δύο παιδιά – έχασαν τη ζωή τους μετά από ναυάγιο λέμβου που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες ανατολικά της Σάμου.

 

Όπως έγινε γνωστό, κατέληξαν δύο από τα τρία αγόρια που είχαν ανασυρθεί τη νύχτα από τη θάλασσα στα ανοιχτά της Σάμου, όπου εντοπίστηκε και η σορός ενός άνδρα.

 

Όλα έγιναν τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου, όπου ανατράπηκε και βυθίστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με 2 μποφόρ, λέμβος που μετέφερε συνολικά 12 πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Όλοι οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στο νερό. Τρία παιδιά και οκτώ ενήλικες περισυλλέχθηκαν από Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης και πλωτό του Λιμενικού που έσπευσαν στο σημείο.

 

Κατά αρχική δήλωσή τους, αγνοούνταν άλλα δύο άτομα. Προς αναζήτησή τους ερεύνησαν τη νύχτα την περιοχή Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, πλωτό και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, σκάφος Frontex και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Τελικά εντοπίστηκε νεκρός και ο άνδρας, ενώ οι διασωθέντες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο Βαθύ, αναθεώρησαν τον αριθμό των επιβαινόντων σε 12.

 

Οι έρευνες στη θάλασσα συνεχίζονται και το πρωί για τυχόν άλλους αγνοούμενους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας Αστυνομικών
Επόμενο άρθροΗ ρύθμιση των 120 δόσεων «βυθίζει» τα έσοδα του ΕΦΚΑ