Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού θέμα «Ψωρίαση & Ψωριασική Αρθρίτιδα: Κατανόηση, πρόληψη, αντιμετώπιση, νέα θεραπευτική προσέγγιση» διοργάνωσε το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλίου απόψε στο «Βουλευτικό» .

Μερικά από τα θέματα που αναλύθηκαν ήσαν η αντιμετώπιση της καθημερινότητας των ασθενών με ψωρίαση, η ενυδάτωση του σώματος στους ασθενείς με ψωρίαση, η ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους και η ολιστική θεραπευτική αντιμετώπιση της ψωρίασης και της ψωριασικής αρθρίτιδας. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» και των δράσεών του με έμφαση στο κομμάτι της ψυχολογικής υποστήριξης που υλοποιεί.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Τρίπολης η βασική εισηγήτρια , δερματολόγος ,στο ΄΄ Ανδρ. Συγγρός» κ. Μαίρη Πολίτου « η ψωρίαση δεν είναι πλέον μια σπάνια νόσος, παρατηρείται σε διαφορετικές ηλικίες, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ( προδιάθεση, στρες, κλπ) αλλά με τη σωστή αγωγή του θεράποντος γιατρού εξασφαλίζεται μια πολύ καλή ποιότητα ζωής..».

Στην αποψινή εκδήλωση μίλησαν επίσης η δερματολόγος κ. Εύη Μούστου εκπρόσωποι του σωματείου ΚΑΛΥΨΩ, φαρμακοποιοί .

Παρέστησαν οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, του Φαρμακευτικού, , εκπρόσωποι του δήμου Ναυπλίου και πολίτες της Αργολίδας.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣπίρτζης: Μονομερής ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα η αύξηση των διοδίων-Τι λέει η Αττική Οδός
Επόμενο άρθροΥπόθεση Novartis: Ανασύρονται από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου