«Έχουμε ευθύνη όλοι μαζί, να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας. Το επόμενο διάστημα η πρώτη μάχη που πρέπει να δοθεί είναι η μάχη του δημογραφικού».

 

Αυτά μεταξύ άλλων υπογράμμισε σήμερα από τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος. Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε με στοιχεία στη μείωση των γεννήσεων στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα ως «εθνική πρόκληση», το οποίο «πρέπει με υπεύθυνο, επιστημονικό και ρεαλιστικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε».

 

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, εκτιμώντας πως οι εκλογές χρονικά δεν θα ξεπεράσουν τον Μάιο του 2019. «Μονόδρομος», είπε, «είναι για την Ελλάδα και τους Έλληνες να ακούσουμε τον λόγο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζεται μεθοδικά και σταθερά.

 

Συνομιλεί με τους πολίτες και την κοινωνία. Προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούμε σήμερα εδώ στα Τρίκαλα, μια σημαντική ημερίδα, με τα επίμαχα και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα ζητήματα της απασχόλησης, το μεγάλο θέμα της ανεργίας, το συνταξιοδοτικό και πώς θα το διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα. Με καθαρό, υπεύθυνο και ρεαλιστικό τρόπο να πούμε την αλήθεια στους πολίτες, για το πώς θα διακυβερνήσουμε την Ελλάδα μετά τις εκλογές».

 

Στο μεταξύ απαντώντας σε ερώτημα για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της πΓΔΜ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «είναι μια δυστυχώς

δυσάρεστη εξέλιξη. Υπό την έννοια ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, με τον πιο καθαρό και ευδιάκριτο τρόπο, ότι πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια επιζήμια συμφωνία, την οποία πλέον περιμένουμε στη Βουλή, αλλά πριν φτάσει στη Βουλή ζητάμε εκλογές. Να γίνουν εκλογές και εμείς, δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την συμφωνία, η οποία έχει διαμορφωθεί με την υπογραφή Τσίπρα και με την υποστήριξη του Πάνου Καμμένου».

 

Στη συνέχεια, μίλησε για «θέατρο του παραλόγου», λέγοντας ότι «εδώ φαίνεται και η άκρως υποκριτική στάση της κυβέρνησης. Είναι πραγματικά, τραγελαφικό, αντιφατικό παράδοξο, να απολύει από υπουργό, ο κ. Τσίπρας τον υπουργό, τον δημιουργό ή τον εμπνευστή αυτής της συμφωνίας και από την άλλη, να κρατάει στη θέση του υπουργού ‘Αμυνας τον άνθρωπο εκείνον, ο οποίος είναι αντίθετος με αυτή τη συμφωνία. Εδώ, λοιπόν, είναι το θέατρο του παραλόγου, ή μια τραγική εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία καταρρέει».

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣταθερό το μπλόκο για το «Yγεία»
Επόμενο άρθροΗ Συμφωνία των Πρεσπών η καλύτερη δυνατή