Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 11:39

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν θα είναι ποτέ το ίδιο χωρίς τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Όλος ο κόσμος δεν είναι ίδιος χωρίς τον Αργεντινό, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (25/11). Ο προπονητής της Μαρσέιγ, Αντρέ Βίλας Μπόας, μετά το ματς με την Πόρτο για το Champions League, δεν μπορούσε να κρύψει τη θλίψη του για το χαμό του μεγάλου Ντιεγκίτο και πρότεινε στη FIFA ν’ αποσύρει το Νο 10 απ’ όλες τις ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις, προς τιμήν του.

«Είναι πολύ άσχημη είδηση. Ο θάνατος του Μαραντόνα είναι ένα πολύ σκληρό νέο. Θα ήθελα η FIFA να αποσύρει το Νο 10 απ’ όλες τις ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για εκείνον. Είναι μία απίστευτη απώλεια για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, για όλο τον κόσμο», τόνισε σχετικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στο μεταξύ, ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον Μαραντόνα στην εθνική Αργεντινής και στη Σεβίλλη, υποστήριξε πως ο Ντιέγκο ήταν το ίδιο το ποδόσφαιρο: «Ένας θρύλος έφυγε από κοντά μας. Η γενιά μου μεγάλωσε με τον Μαραντόνα, ήταν αυτός που μας οδήγησε στο ποδόσφαιρο. Ο Μαραντόνα είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν και θα είναι ο κορυφαίος».

Από την πλευρά του ο Ζινεντίν Ζιντάν, μετά το 2-0 της Ρεάλ επί της Ίντερ στο Μιλάνο, ανέφερε: «Είναι τεράστια απώλεια για τον κόσμο γενικότερα, αλλά και για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Θυμάμαι τώρα το Μουντιάλ του 1986. Μας άγγιξε βαρύτατα αυτό το άσχημο νέο. Δεν έχω λέξεις, ήμαστε όλοι στεναχωρημένοι».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 11:43

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Disney προχωρά σε 32.000 απολύσεις
Επόμενο άρθροΞεκινά η πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21