Την ανάγκη να διατηρηθεί η ναυτική παράδοση της χώρας μας υπογράμμισε ο εφοπλιστής καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, μιλώντας χθες στην ετήσια εκδήλωση των Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

 

«Πρέπει να διατηρήσουμε τη ναυτική παράδοση στη χώρας μας. Νέοι που είναι άνεργοι και μένουν ακόμα με τους γονείς τους θα μπορούσαν να απασχοληθούν, ως πληρώματα, στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας» τόνισε ο καπετάν Τσάκος.

 

Αναφερόμενος στο μισθολογικό των πληρωμάτων, και τους σχολιασμούς που ακούγονται για μισθούς Φιλιππινέζων, υπενθύμισε ότι τα πληρώματα από τις Φιλιππίνες στα πλοία της ελληνόκτητου ναυτιλίας αμείβονται αυτή τη στιγμή με 1.400 ευρώ τον μήνα, ένα ποσό που σήμερα στην Ελλάδα θεωρείται υψηλό με βάση τον βασικό μισθό στη στεριά που δεν ξεπερνά τα 650 ευρώ το μήνα.

 

Απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά, υπενθύμισε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησαν την καριέρα τους, συνθήκες που πάντως οι σημερινές γενιές δεν θα αντιμετωπίσουν, καθώς η κατάσταση αυτή τη στιγμή στα πλοία είναι πολύ καλύτερη από παλαιότερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

 

Ο καπετάν Τσάκος υπογράμμισε ακόμη ότι η επιστροφή των νέων της χώρας στα ελληνόκτητα πλοία αποτελεί ένα από τα κορυφαία θέματα που έχει στην ατζέντα του ο ελληνικός εφοπλισμός.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροπονητής χωρίς ομάδα είναι …τίποτα
Επόμενο άρθροΧωρίς κριτήρια η ρύθμιση χρεών προς τα Ταμεία