«Το πολλάκις αμαρτωλό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το σύννομο δάνειο του Πολλάκη» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

 

Την ανάγκη να ερευνηθεί το πώς έγινε η ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη επισήμανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Φίλης.

 

«Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί. Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Δεν καλύπτω κανένα, θα ερευνηθεί» είπε ο κ. Φίλης αν και σημείωσε ότι «δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα».

 

Ωστόσο ο πρώην υπουργός Παιδιείας πρόσφερε κάλυψη στον Παύλο Πολάκη για το προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την Attica Bank που αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ.

 

«Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ο κ. Πολάκης ο μόνος που έχει πάρει δάνειο, είδα στελέχη ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να έχουν πάρει πολλαπλάσια δάνεια. Είναι ηθικό; Ποια ανηθικότητα διέπραξε; Το πήρε με πλάτες ότι είναι υπουργός; Δεν έδωσε εγγυήσεις; Δεν πρέπει να πάρει δάνειο κάποιος που έχει εγγύησεις αποπληρωμής; Θα αρχίσουμε να ενοχοποιούμε ανθρώπους που παίρνουν δάνειο;» είπε ο κ. Φίλης.

 

«Ένα πολλάκις αμαρτωλό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το σύννομο δάνειο του Πολλάκη».

 

Όσον αφορά, τέλος, την υπουργοποίηση Μωραΐτη-Τόλκα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική ζωή του τόπου δεν συγκλίνει προς το κέντρο. Τα πρόσωπα έχουν τη μικρή ή μεγάλη ιστορία τους αλλά τα πρόσωπα αυτά δεν καθορίζουν την πολιτική των ανοιγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται σχέδιο αμφίπλευρης διεύρυνσης του προοδευτικού πόλου».

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝα καταργηθεί η ομοφωνία στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΠτώση τζίρου στη βιομηχανία