Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, 17:36

Ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύεται απόλυτα την ομάδα του και πιστεύει ότι οι παίκτες του θα κάνουν ό,τι πρέπει για να φέρουν εις πέρας με επιτυχία την αποστολή τους απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (25/11, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD).

Ο Ολυμπιακός δίνει καθοριστικό αγώνα για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League (Δ΄ γκρουπ) και με νίκη εξασφαλίζει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς θα αποκτήσει διαφορά 4 βαθμών από τους Τούρκους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να την καλύψουν με μόνο μία αγωνιστική να απομένει για την ολοκλήρωση της παρούσας φάσης.

«Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα μετά το ματς με την ΑΕΚ. Ο Καρμπόβνικ κι ο Κούντε χθες προπονήθηκαν κανονικά. Με την εξαίρεση του Φορτούνη, που θα αργήσει να επιστρέψει, όλοι είναι διαθέσιμοι. Δεν πρόκειται όμως να μιλήσω για πρόσωπα και διάταξη, παρότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί», σχολίασε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αναφορικά με το αν διαφοροποιούν τα πλάνα του οι αλλαγές σε διάταξη και πρόσωπα που ετοιμάζει ο Βίτορ Περέιρα, ο Μαρτίνς απάντησε ότι «υπάρχει αμφιβολία για το αν θα παίξει με τέσσερις ή πέντε αμυντικούς η Φενέρ. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, είτε η ομάδα του Βίτορ παίξει πιο επιθετικά, είτε πιο αμυντικά», είπε.

«Όταν λέμε πως θα προσαρμοστούμε, δεν σημαίνει πως θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό ματς, με κατοχή, κυκλοφορία, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας μέσα στο γήπεδό μας, με τον κόσμο μας, ώστε να ζήσουμε μια ακόμη μαγική ευρωπαϊκή βραδιά», συνέχισε ο Μαρτίνς.

Όσο για το τι πρέπει να αλλάξει συγκριτικά με τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Άιντραχτ, που έληξε με ήττα (1-2) του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις; «Στη Γερμανία χάσαμε δίκαια, αλλά εδώ ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αν δεν μας άξιζε η ισοπαλία, πόσο μάλλον δεν μας άξιζε η ήττα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλευτήκαμε, ενώ ο αντίπαλος με δύο αντεπιθέσεις κατάφερε να μας πάρει το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι για να αποτρέψουμε αυτό που έγινε εντός με την Άιντραχτ και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι τότε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο για μας».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζουν τα λάθη στην άμυνα, είπε: «Με την ΑΕΚ κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, σε επίπεδο τακτικής. Παίξαμε έξυπνα και εφαρμόσαμε όσα είχαμε πει αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο. Τα λάθη στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και δεν μπορείς πάντα να τα ελέγξεις. Τα λάθη ήταν ατομικά και όχι της ομάδας. Αν υστερούσαμε σαν ομαδική λειτουργία θα προβληματιζόμουν. Τα ατομικά λάθη συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μας απέναντι στην ΑΕΚ».

Πάντως, ο Μαρτίνς ήταν κατηγορηματικός ως προς το σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα ήθελε να συνεχίσει η ομάδα του: «Όχι, δεν μας πέρασε ποτέ από το μυαλό να μη συνεχίσουμε στο Europa League. Η διοργάνωση αυτή κάποια στιγμή εξελίσσεται σε ένα μικρό Champions League. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο Europa League, για μας, για τον κόσμο μας. Αυτό προστάζει η ιστορία μας».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μασούρας, που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα του θα νικήσει τη Φενέρμπαχτσε, αν και παραδέχθηκε ότι ο αγώνας θα είναι πιο δύσκολος από εκείνον στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Θα προσαρμοστεί η Φενέρ διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και θα έχει μεγαλύτερες δυσκολίες για μας», δήλωσε. Όσο για το τι διαφορετικό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός συγκριτικά με τον αγώνα απέναντι στην Άιντραχτ; «Σίγουρα δεν μας αρέσει να δεχόμαστε γκολ. Έχουμε σκοράρει σε πολλά παιχνίδια πρώτοι. Θα πρέπει το αβαντάζ που παίρνουμε να το κρατάμε».

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του Οζίλ για ρεβάνς. «Υπάρχει εγωισμός και ο συγκεκριμένος παίκτης έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Όμως, όταν παίζουμε στην έδρα μας, με όλο τον σεβασμό στον αντίπαλο, εμείς πάντα θέλουμε να κερδίζουμε και θα κερδίσουμε», απάντησε.

Όσο για το αν προτιμά να σκοράρει ή να δίνει τελικές πάσες αλλά και την παράδοση που έχει δημιουργηθεί να νικά η ομάδα του όταν σκοράρει εκείνος; «Το γκολ έχει μια διαφορετική αίγλη, αλλά με κάνει χαρούμενο να βοηθώ την ομάδα μου, είτε σκοράροντας είτε κάνοντας ασίστ. Πάντως, αν ισχύει αυτό, τότε ας ευχηθούμε να σκοράρω αύριο. Χαίρομαι όταν σκοράρω κι ελπίζω να συμβεί και αύριο για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Αναφορικά με την πιθανότητα να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στο Conference League, ο Μασούρας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία. Για μας πάντα ο στόχος είναι να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Αν συμβεί κάτι, θα κοιτάξουμε τους επόμενους στόχους. Αυτή τη στιγμή όμως στόχος είναι να συνεχίσουμε στο Europa League».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα 7.108 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς
Επόμενο άρθροΦυσικές καταστροφές-Εκτίμηση κινδύνου με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου