Κοντά στην κατάθεση πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής η ΝΔ

 

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό της χώρας με αφορμή την νέα αναβολή της παραίτησης του Θ. Παπαχριστόπουλου μετά από έκκληση του κ. Βούτση να μην προχωρήσει σε παραίτηση, ενώ την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος δηλώνει πως θα διαγράψει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

 

Τη Δευτέρα ο Νίκος Βούτσης συγκαλεί την Επιτροπή Κανονισμού της βουλής, προκειμένου να συζητήσουν για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού η οποία θα επιτρέψει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να παραμείνει επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

Σύσσωμη ωστόσο η αντιπολίτευση καλεί τον κ. Βούτση να μην αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, καθώς θεωρεί ότι αυτό γίνεται με σκοπό να «μαγειρευτεί» εκ νέου η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία και η μη διάλυση της ΚΟ του Πάνου Καμμένο.

 

Η πρόσκληση τυπικά δεν αφορά το θέμα της αλλαγής των όσων ισχύουν για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με θέματα που άπτονται των υπαλλήλων της Βουλής, όπως έλεγαν πηγές της προεδρίας της Βουλής.

 

«Κομματοφύλακα» του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Παπαθεοδώρου τον πρόεδρο της Βουλής, καλώντας και αυτός με τη σειρά του να μην αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής και προανήγγειλε πως αν η ΝΔ φέρει πρόταση μομφής κατά Βούτση τότε θα την υπερψηφίσουν.

 

Στο ίδιο μηκος κύματος και ο κ. Τοσουνίδης των ΑΝΕΛ απέρριψε αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής, που σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Παπαχριστόπουλου, οι ΑΝΕΛ κινδυνεύουν με διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

 

«Να αφήσουν όπως είναι τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε, ενώ δεν απέκλεισε οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να στηρίξουν μια πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής.

 

Από χθες η ΝΔ σήκωσε ψηλά τη σημαία των αντιδράσεων στις μεθοδεύσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί τον πρόεδρο της Βουλής να μην γίνει πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου. Στο περιθώριο χθες φούντωσαν οι φήμες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής με την Πειραιώς να σχολιάζει πως «είναι εύλογα τα δημοσιογραφικά σενάρια για πρόταση δυσπιστίας στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς ο κ. Βούτσης οικειοθελώς σήμερα υποβίβασε τον εαυτό του σε ρόλο ικέτη του κ. Παπαχριστόπουλου, μήπως και διασώσει την κυβέρνηση Τσίπρα» αναφέρουν συγκεκριμένα πηγές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

 

Ως γνωστόν, ωστόσο, οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μια κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτους δρόμους οι πολίτες κατά του Μαδούρο
Επόμενο άρθροΗ αύξηση του κατώτατου μισθού είναι αναπτυξιακό μέτρο