Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να είναι ανοικτό σε μια μακρά παράταση του Brexit, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

 

«Θα πρέπει να παραμείνουμε ανοικτοί σε μία μακρά παράταση, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θελήσει να ξανασκεφθεί τη στρατηγική για το Brexit, πράγμα που σημαίνει φυσικά την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις εκλογές», δήλωσε ο Τουσκ ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

 

«Ακούσθηκαν φωνές να λένε ότι θα ήταν επιζήμιο ή ενοχλητικό για ορισμένους από εμάς. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: τέτοιες σκέψεις είναι απαράδεκτες. Δεν μπορείτε να προδώσουμε τα έξι εκατομμύρια ανθρώπους που υπέγραψαν την αίτηση για την ανάκληση του Άρθρου 50, το ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έκαναν πορεία υπέρ ενός δημοψηφίσματος, ή την αυξανόμενη πλειονότητα ανθρώπων που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Οι Βρετανοί που είναι αντίθετοι με το Brexit «μπορεί να αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται επαρκώς από το βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά πρέπει να αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται από εσάς σε αυτήν την κοινοβουλευτική συνέλευση, διότι είναι Ευρωπαίοι», επέμεινε ο Ντόναλντ Τουσκ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο 20% των νοικοκυριών φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του
Επόμενο άρθροΣτο τραπέζι και πάλι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων