Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022, 19:24

Γεννημένος στη «χρυσή» εποχή του ποδοσφαίρου της Κολομβίας, με παίκτες όπως ο Φαουστίνο Ασπρίγια και ο Φρέντι Ρινκόν, ο Χάμες Ροντρίγκες είχε… μάτια μόνο για τον Κάρλος Βαλντεράμα, από τον οποίο μία ημέρα «κληρονόμησε» τη φανέλα με το νούμερο 10 στην εθνική ομάδα της χώρας.

Και οι εμφανίσεις–επιδόσεις του ως κλασικό νούμερο 10 οδήγησαν γρήγορα σε συγκρίσεις με τον Βαλντεράμα. Και ήταν ο ίδιος ο Βαλντεράμα που τον έχρισε ως «διάδοχό» του.

Έκτοτε φαίνεται ότι δεν τον αφήνει –με τη σειρά του- από τα δικά του μάτια. Τον παρακολουθεί, ίσως αισθανόμενος ένα ποδοσφαιρικό χρέος για τη βαριά κληρονομιά που του παραχώρησε.

Έτσι, με αφορμή την κλήση του Χάμες Ροντρίγκες στην εθνική Κολομβίας από τον Νέστορ Λορένσο, για τα φιλικά με τη Γουατεμάλα και το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, βγήκε… μπροστά να τον υπερασπιστεί, αλλά και να τον φέρει προ των δικών του ευθυνών, μιλώντας περισσότερο για το παρόν και το μέλλον, παρά για το παρελθόν.

Οι «καφετέρος» προετοιμάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παίξουν το πρώτο φιλικό τους στην… εποχή του Νέστορ Λορένσο στη Νέα Υόρκη. Η εθνική ομάδα της Κολομβίας είναι συγκεντρωμένη στο Νιου Τζέρσεϊ, γνωρίζοντας τις αντιπαραθέσεις που έχουν προκαλέσει οι προσκλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή με αναφορές στους… παλιούς Οσπίνα, Κουαδράδο, Φαλκάο, αλλά και τον Χάμες Ροντρίγκες, αφού οι φίλαθλοι περίμεναν αλλαγή… γενιάς.

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Βαλντεράμα ή πιο γνωστός ως «Pibe» (παιδί) επέλεξε να μιλήσει για τον Χάμες Ροντρίγκες, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sports Blog του «Blu Radio»:

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι τον Χάμες Ροντρίγκες πρέπει να τον ξαναπάρουμε πίσω, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Γιατί δεν μπορούμε να τον πάρουμε πίσω; Κάποιος μπορεί να κάνει λάθος, όπως όλοι. Αλλά είναι ότι ο Χάμες είναι ξεχωριστός. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, να επιστρέψει, είναι παίζοντας και εξαρτάται από αυτόν. Αυτό δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τον Λορένσο, τον Πέκερμαν, τον Ρουέδα, τον Βαλντεράμα. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τον έχουμε ξανά πίσω όπως πρέπει» είπε ο Κάρλος Βαλντεράμα, τονίζοντας στη συνέχεια ότι ο Χάμες Ροντρίγκες έχει να δώσει πολλά στην εθνική ομάδα της Κολομβίας και δήλωσε ότι πρέπει να όλοι να θυμούνται πόσο σημαντικός ήταν:

«Ο Χάμες μπορεί να έκανε λάθη, αλλά πρέπει να του δώσουμε ένα χέρι βοήθειας, πρέπει να θυμόμαστε, να μην ξεχνάμε. Πρέπει να ξαναγίνει όπως πριν για το ποδόσφαιρο της Κολομβίας, αλλά και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αλλά επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από αυτόν, από κανέναν άλλον».

Τέλος, μίλησε για το τι χρειάζεται ο Χάμες Ροντρίγκες αυτή τη στιγμή: «Αυτό που πρέπει να κάνει ο Χάμες είναι να παίξει. Όταν δεν παίζεις, όταν τραυματίζεσαι ή αποβάλλεσαι, είσαι χωρίς ρυθμό, ενώ, εάν παίζεις, ανακτάς την επαφή με τον κόσμο, τον ρυθμό. Είναι προφανές ότι ο Χάμες δεν ξέχασε να παίξει ποδόσφαιρο, θα αισθανθεί καλά σωματικά, αλλά αυτό επιτυγχάνεται παίζοντας. Αυτό είναι που εγώ θέλω».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕυρυτανία: Θρίλερ με εξαφάνιση 48χρονης – Βρέθηκε σε γέφυρα το αυτοκίνητό της
Επόμενο άρθροΥπόθεση Πάτρας: Μέσα στο σπίτι της οικογένειας όπου έζησαν τα τρία παιδιά – Το δωμάτιο που βρέθηκε νεκρή η Ίριδα