Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος «στη γραμμή Γεωργιάδη, Βορίδη, Σαμαρά» εκτιμά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο».

 

Ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυρία Σβίγκου τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί στην ακροδεξιά γραμμή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. […] Ενώ από την αρχή μιλούσε για σύνθετη ονομασία και για στήριξη μιας τέτοιας συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, όταν άλλαξε αυτή η γραμμή και υποτάχθηκε στη ρητορική και στη γραμμή Γεωργιάδη- Βορίδη- Σαμαρά και πέρασε σε ένα άλλο στρατόπεδο υιοθετώντας μια ρητορική ακροδεξιάς και ταυτίζοντας τη γραμμή της Ν.Δ. με τον εθνικισμό και την ακροδεξιά».

 

«Να σεβαστεί ο Καμμένος τη συμπόρευση των προηγούμενων ετών»

 

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις κατά του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πάνο Καμμένο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμείς περιμένουμε από τον κ. Καμμένο να σεβαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια της κοινής συμπόρευσης και της άριστης συνεργασίας μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων. […] Η όποια αντιπαράθεση υπάρξει μεταξύ των δυο πρώην κυβερνητικών εταίρεων στη Βουλή, δηλαδή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και να είναι στη βάση των προγραμματικών διαφορών, μεταξύ των δυο, και να μη λάβει άλλα χαρακτηριστικά επιθέσεων που ενδεχομένως έχουμε δει τις τελευταίες μέρες» σημείωσε.

 

Καταλήγοντας, η Ράνια Σβίγκου μίλησε και για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και την κριτική στάση της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται «για μια φαιδρή κριτική από μια φαιδρή αντιπολίτευση. Η ΝΔ πλέον δεν έχει κανένα επιχείρημα απέναντι στην κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ κρίση στην Ελλάδα βαδίζει προς το τέλος
Επόμενο άρθροΑυξήθηκε σχεδόν κατά 2 εκατ ο πληθυσμός της Τουρκίας το 2018