Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος συμμετέχει σε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή που διοργανώνει το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

 

«Να συζητήσουμε για το φαινόμενο, το οποίο μας απασχολεί. βλέπουμε τις συνέπειες του και το επόμενο χρονικό διάστημα, τα επόμενα χρόνια, θα είναι ακόμα πιο έντονα. Αυτό που λέγαμε κάποτε ακραία καιρικά φαινόμενα, όντως είναι ακραία και ως πολιτεία οφείλουμε να λάβουμε μέτρα», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Αραχωβίτης, τονίζοντας ότι συμμερίζεται τις αγωνίες των τοπικών φορέων, των αγροτών και της Περιφέρειας.

 

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό που έχει αναπτυχθεί, διευκρίνισε ότι το πρώτο μέλημα αφορά τα μεγάλα δημόσια έργα, την προσαρμογή των υπηρεσιών, όπως ο ΕΛΓΑ, αλλά και τα προγράμματα που αφορούν τους αγρότες. «Πρώτη προτεραιότητα, δίνουμε σε δράσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Προσαρμογή σημαίνει ενθάρρυνση για καλλιέργειες σε περιοχές που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα από τη μια και από την άλλη ό,τι έχει να κάνει με θέματα εξοικονόμησης νερού. Εξίσου σημαντικό είναι ό,τι αφορά τις νέες τεχνικές καλλιέργειας, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε μακροχρόνια και όχι κοντόφθαλμα. Να σχεδιάσουμε με προοπτική το μέλλον και το βασικό που απαιτείται είναι σοβαρότητα και να μην βλέπουμε ευκαιριακά και μικροπολιτικά τα ζητήματα» εξήγησε ο κ. Αραχωβίτης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτη ΝΔ προσχώρησε ο Γιώργος Λαζαρίδης
Επόμενο άρθροΑλλαγές στο Δ.Σ. της ALUMINCO