«Ομόνοια, δύναμη μέσα από τη συνεννόηση και όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε την πατρίδα μας. Διαιρεμένοι θα καταφέρουμε μόνο να την απομειώσουμε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες μας» τόνισε από την Κοζάνη η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΌXI.

Στο μήνυμά της η κ Παπακώστα ανέφερε ότι πρέπει «να πούμε όχι στην διχόνοια» που κατά τον Διονύσιο Σολωμό είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά των Ελλήνων, «να υψώσουμε τείχη απέναντι σε κείνους οι οποίοι επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

 

 

Αναφέρθηκε στην έννοια της ενότητας που μπορεί να προσφέρει την δύναμη ώστε η πατρίδα να πάει μπροστά στην Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε την περιοχή της Κοζάνης σταυροδρόμι όπου θα πρέπει να κατευθύνονται όλες οι προσπάθειες ώστε η Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια.

 

Επανέλαβε ότι η ασφάλεια των πολιτών «είναι ύψιστη προτεραιότητα και προϋπόθεση για την ελευθερία και την ποιότητα της ζωής του». Επισήμανε ότι «θα αναχαιτίσουμε όλους εκείνους που στο βωμό των μικροκομματικών σκέψεων συμφερόντων επικρίνουν και εκμεταλλεύονται ζητήματα πολύ σοβαρά όπως ασφάλεια η ελευθερία και η ποιότητα ζωής των πολιτών».

 

Ερωτηθείσα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, επανέλαβε την άποψη της ότι εφόσον ευδοκιμήσει η συμφωνία από τη Βουλή της γειτονικής χώρας θα πρέπει να υπάρξει μια ερμηνευτική δήλωση για δυο κομβικής σημασίας ζητήματα, «της γλώσσας και της εθνικότητας» και προσέθεσε: «Θεωρώ λοιπόν ότι εάν τελεσφορήσει η συμφωνία θα πρέπει να υπάρξει μια διμερής ερμηνευτική δήλωση για τη γλώσσα και εθνότητα ώστε να αποσαφηνιστούν τα δυο ζητήματα που έχουν διχάσει τον πολιτικό κόσμο και να μην να μην υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον».

 

Για το εάν θα στηρίξει τη συμφωνία όταν θα έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο η κ. Παπακώστα δήλωσε ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα «οι αποφάσεις που θα λάβουμε -γιατί δεν είναι μόνη μου -θα είναι στην κατεύθυνση να λυθεί ένα ζήτημα που ταλαιπώρησε την Ελλάδα, να λυθεί ένα μείζον εθνικό ζήτημα με επωφελή τρόπο για τα εθνικά δίκαια».

 

Τέλος κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να μην σπεύδει προκαταβολικά να κάνει δηλώσεις γιατί τα γεγονότα μπορεί να τους υπερβούν, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει μια κινητικότητα στην περιοχή «την οποία παρακολουθούμε», σημειώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

 

Η υφυπουργός Προστασίας ότι Πολίτη παρακολούθησε την παρέλαση σχολείων κα στρατιωτικών.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ ΛεΜπρον Τζέιμς 6ος σκόρερ όλων των εποχών
Επόμενο άρθροΑμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή