Ισπανία

Οι υγειονομικές αρχές στη Μαδρίτη ανακοίνωσαν σήμερα άλλους 10 θανάτους που συνδέονται με τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα οι νεκροί από την επιδημία στη χώρα να φτάσουν τους 31.

Η υγειονομική διεύθυνση της περιφέρειας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα σε 1.024, σε σύγκριση με τα 782 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ήταν γνωστά χθες.

Ιράν

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 354 στο Ιράν, καταγράφοντας αύξηση κατά 63 μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Περίπου 9.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί, καθώς καταγράφηκαν 958 νέα κρούσματα, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Κιανούς Τζαχανπούρ και κάλεσε τον πληθυσμό να αποφεύγει τα μη απαραίτητα ταξίδια και να μένει στο σπίτι.

Λίβανος

Δεύτερος θάνατος που οφείλεται στον κορωνοϊό καταγράφηκε στον Λίβανο μεταξύ 61 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής που υπέκυψε έπασχε από «χρόνια νόσο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Η κυβερνητική επιτροπή που έχει συσταθεί για να παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημίας πρόκειται να συνεδριάσει στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) για να συζητήσει νέα μέτρα κατά της διάδοσης του ιού.

Η χώρα κατέγραψε τον πρώτο νεκρό της την Τρίτη, έναν 56χρονο Λιβανέζο, ο οποίος είχε επιστρέψει από την Αίγυπτο.

Μεταξύ των 61 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, περισσότερα από τα μισά είναι ασθενείς που μολύνθηκαν αφού ήρθαν σε επαφή με ταξιδιώτες που είχαν φτάσει στον Λίβανο.

«Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στον Λίβανο δεν προξενεί έκπληξη και εντάσσεται στο πλαίσιο του ρυθμού εξέλιξης της επιδημίας» ανέφερε την Τρίτη το βράδυ στο Twitter το τοπικό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ινδονησία

Μια Βρετανίδα που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό απεβίωσε στο Μπαλί, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές επιβεβαιώνοντας τον πρώτο θάνατο στην Ινδονησία που αποδίδεται στην επιδημία.

Μια 53χρονη γυναίκα απεβίωσε σε νοσοκομείο του εν λόγω νησιού της Ινδονησίας, όμως οι περιφερειακές αρχές δεν διευκρίνισαν αν είχε μολυνθεί από τον ιό πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου που αφίχθη στο Μπαλί ή αν μολύνθηκε ενώ βρισκόταν στο νησί.

Η ασθενής «είχε σοβαρές ασθένειες, όπως διαβήτη, υπέρταση, υπερθυρεοειδισμό και μια νόσο των πνευμόνων» εξήγησε σε δημοσιογράφους στην Τζακάρτα ο Ασμάντ Γιουράντο, εκπρόσωπος της κυβερνητικής επιτροπής που έχει συσταθεί με αντικείμενο αποκλειστικά τον κορωνοϊό.

Η 53χρονη Βρετανίδα είχε νοσηλευθεί την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός και Τουρισμός – Ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Σκιάθου στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ
Επόμενο άρθροΟ Μαρινάκης έπραξε το αυτονόητο για τον κορωνοϊό και οι ομοσπονδίες κοιμούνται