Ηλικιωμένος, απεγκλωβίστηκε νεκρός από πυροσβέστες, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη μονοκατοικία που διέμενε στη συμβολή των οδών Αργοστολίου και Πεστών, στην Κυψέλη. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση,ο ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, τρεις άνδρες ηλικίας 34, 26 και 34 ετών συνελήφθησαν για περιπτώσεις κλοπών χρημάτων και χρυσαφικών από πολίτες, με εξαπάτηση, ή με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη τους έγινε μετά από ειδοποίηση αστυνομικού εκτός Υπηρεσίας, ο οποίος χθες το μεσημέρι ειδοποίησε το κέντρο της άμεσης δράσης, αντιλαμβανόμενος ύποπτες κινήσεις των συλληφθέντων οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ακόμη συνεργό, μετά από την απόρριψη συσκευασίας που περιείχε χρυσαφικά στην περιοχή της Ανάληψης.

Περιπολικό της αστυνομίας έσπευσε και εντόπισε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, το οποίο δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Χαριλάου και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της συμμορίας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων, τρία κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση ατόμων, ή κατά περίπτωση τη διάπραξη κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Συγκεκριμένα προέκυψε, ότι κατά το τελευταίο δίμηνο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προέβησαν σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης (πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από ασφαλιστική εταιρεία και πρόσχημα οφειλής συγγενικού προσώπου) και μία περίπτωση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης προσποιούμενοι τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η. αφαιρώντας από ηλικιωμένους. χρυσαφικά και το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ.

Τέλος, στην αυτόφωρη σύλληψη μια 32χρονης, η οποία φέρεται ως μέλος οργανωμένου κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, προχώρησαν αστυνομικοί, το απόγευμα του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συλληφθείσα είχε αναλάβει τον ρόλο της αποθήκευσης και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, τα οποία απέκρυπτε σε υπόγειο διαμέρισμα, όπου διέμενε, στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην οικία της 32χρονης και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πέντε δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 36 γραμμαρίων, ένα δέμα κοκαΐνης, ποσότητες ουσιών πρόσμιξης για τη νόθευση των ναρκωτικών, 2.600 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών κ.ά. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε όχημα ιδιοκτησίας της, ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος της συλληφθείσας, η οποία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ μάχη του β’ γύρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές (video)
Επόμενο άρθροΔ. Κουτσούμπας: Συνεχίζουμε τη μάχη για πιο ισχυρό ΚΚΕ (video)