Η προσπάθεια τριών πατεράδων να συγκεντρώσουν χρήματα για την πρόληψη των αυτοκτονιών, (Three Dads Walking) στη μνήμη των κοριτσιών τους που έβαλαν τέλος στη ζωή τους, έγινε αμέσως παγκοσμίως γνωστή όταν ο Ντάνιελ Κρεγκ δώρισε 10.000 λίρες και επέτρεψε να δημοσιοπηθεί η πράξη του.

Ο Άντι Έρι, ο Μάικ Πάλμερ και ο Τιμ Όουεν αποφάσισαν να περπατήσουν 300 μίλια στη μνήμη των παιδιών τους, της Σόφι, Μπεθ και Έμιλι, που έβαλαν τέλος στη ζωή τους και να υποστηρίξουν τη φιλανθρωπική οργάνωση «Papyrus» που βοηθά στην πρόληψη των αυτοκτονιών. Η προσπάθεια τους θα διαρκέσει 15 ημέρες και ελπίζουν ότι «θα φέρει τις αγαπημένες μας κόρες μαζί».

Οι τρεις έκπληκτοι πατεράδες χαρακτήρισαν «φανταστική» την κίνηση του Ντάνιελ Κρεγκ. Δήλωσαν στον Guardian: «Το σημαντικό είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να μιλήσουν για την πρόληψη της αυτοκτονίας και να τους συστήσουμε το “Papyrus”, γιατί είναι μια οργάνωση που μπορεί να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής μας. Αν περισσότεροι άνθρωποι μάθουν για το “Papyrus”, θα σώσουμε ζωές», τόνισε ο Άντι Έρι.

«Έχουμε να διηγηθούμε τρεις διαφορετικές ιστορίες, αλλά κάθε μία τους είχε το ίδιο τραγικό τέλος: την ολέθρια απώλεια μιας κόρης από αυτοκτονία», συμπλήρωσε ο Έρι, του οποίου η κόρη, Σόφι, έβαλε τέλος στη ζωή της το 2018 και συνεχίζει: «Ο Ντάνιελ Κρεγκ ξεκάθαρα συγκινήθηκε από τον απερίγραπτο πόνο που εμείς και οι οικογένειές μας βιώνουμε και θέλησε να βγει κάτι θετικό από όλη αυτή την δυστυχία».

«Ελπίζουμε ότι λέγοντας τις διαφορετικές ιστορίες των παιδιών μας θα στρέψουμε την προσοχή στην ψυχική υγεία των νέων», επεσήμανε ο Μάικ Πάλμερ που περιέγραψε την κόρη του ως «πολύ δημοφιλή και με κέφι για ζωή».

Η κόρη του Τιμ Όουεν, Έμιλι, έβαλε τέλος στη ζωή της στα 19 της χρόνια, τον προηγούμενο χρόνο. «Σε μια στιγμή σκοταδιού, πήρε τη λάθος απόφαση», δήλωσε. «Αν είχε τον χρόνο να σκεφτεί ή να μιλήσει σε κάποιον, η απόφασή της και η ζωή της οικογένειάς μου θα ήταν σε διαφορετικό μονοπάτι». Περιέγραψε την κόρη του ότι ήταν ένα «ελεύθερο πνεύμα χωρίς όρια».

Σημειωτέον η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη απειλή σε άτομα κάτω των 35 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ντάνιελ Κρεγκ: Δωρεά 10.000 λιρών για την πρόληψη των αυτοκτονιών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔυτ. Ελλάδα – Πρόγραμμα προώθησης αλιευμάτων ύψους 1 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθροΗλεκτρονικό τσιγάρο – Πρώτη άδεια της αμερικανικής FDA σε προϊόν ατμίσματος