Ντροπή για το Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης το γεγονός ότι δόθηκε σήμερα ο λόγος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Ιωάννη Λαγό, που η ελληνική δικαιοσύνη τον έχει καταδικάσει για δολοφονικές ενέργειες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η καταγγελία κατά του Προεδρείου της συνεδρίασης έγινε λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση του Ι. Λαγού κατά την διάρκεια προγραμματισμένης συζήτησης για την κλιμάκωση των εντάσεων της Τουρκίας στα Βαρώσια.  

Ο καταδικασθείς από την ελληνική δικαιοσύνη Ιωάννης Λαγός μίλησε για την Κύπρο και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας δείχνοντας μάλιστα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου φωτογραφίες του Ερντογάν με Τουρκοκύπριο πρώην αξιωματικό, εναντίον του οποίου εκκρεμεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης, ο οποίος έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του Ελληνοκύπριου Σολωμών Σολωμού.

Αλλά και η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε λίγη ώρα αργότερα την απαράδεκτη ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο όπως αναφέρεται «στον καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», ναζιστή Λαγό, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στη συζήτηση για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια. Τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την ολιγωρία τους να προχωρήσουν μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, που τη χρησιμοποιεί για να κρύβεται διαφεύγοντας τη σύλληψη στις Βρυξέλλες, και αποθρασυμένος να προκαλεί με χυδαίες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ακόμη περιμένει να τον φυλακίσουν».

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ απαιτεί «την άμεση άρση της ασυλίας του ναζιστή Λαγού στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου το Δεκέμβρη, ώστε να οδηγηθεί στη φυσική θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΡΤ Στρασβούργο / Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕνας ακόμα θάνατος στο νοσοκομείο Βόλου,ασφυκτική κατάσταση λόγω κορωνο’ι’ού
Επόμενο άρθροΤέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στην Αναντολού Εφές