Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 13:06

Η Γερμανία σε κρίση. Νίκησε μεν 4-2 την Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 5ο όμιλο, αλλά η Ιαπωνία νίκησε 2-1 την Ισπανία στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ και τερμάτισε στην πρώτη θέση. Ετσι για δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ η Γερμανία αποχαιρέτησε νωρίς τη διοργάνωση, αδυνατώντας, όπως το 2018 στη Ρωσία, να προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Τα ΜΜΕ της χώρας ασκούν δριμεία κριτική στους παίκτες και στην τεχνική ηγεσία της «μάνσαφτ».

«Το τέλος ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού έθνους. Μετά το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία πιστεύαμε ότι δεν μπορεί να γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Από σήμερα ξέρουμε ότι μπορεί: Γίνεται και χειρότερο. Είναι ντροπή» γράφει σχετικά η «Bild».

Από την πλευρά του το περιοδικό «Spiegel» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του στο δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας: «Λίγα χιλιοστά, αλλά στην πραγματικότητα χιλιόμετρα μακριά από το να είμαστε στους καλύτερους του κόσμου. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ήταν η τυχερή νίκη της Κόστα Ρίκα κόντρα στην Ιαπωνία που έδωσε το δικαίωμα στην Γερμανία να πιστεύει ότι μπορεί να περάσει στους 16 στην τελευταία αγωνιστική».

«Η επόμενη καταστροφή. Η Γερμανία πέφτει ξανά στην άβυσσο» είναι ο τίτλος στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ενώ η «Zeit» τονίζει «Ξανά εκτός από την πρώτη φάση», ενώ το «Kicker» κάνει λόγο «για μια από τις μεγαλύτερες ντροπές στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 13:08

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤάσος Ιορδανίδης για Θάλεια Ματίκα: Εγώ είμαι πιο εκδηλωτικός, εκείνη εκφράζει την καψούρα της με πράξεις
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Οι τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα κέρδη τους