«Σήμερα διαπίστωσα, για μία ακόμα φορά, την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων, γεγονός που αποτελεί το πιο μεγάλο εφόδιο για την αντιμετώπιση των έξωθεν προκλήσεων», τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε γραπτή δήλωσή του, μετά το πέρας των συναντήσεών του με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.

«Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται. Πάντα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση»

«Ανέλυσα όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, με τις κλιμακούμενες, παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο που δυναμιτίζουν το κλίμα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

«Ανέπτυξα όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική διπλωματία -τα διαβήματα και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την ανάδειξη του ρόλου της Τουρκίας ως του υπονομευτή όχι μόνο κάθε προσπάθειας προόδου στις διμερείς σχέσεις μας αλλά και της περιφερειακής σταθερότητας. Ως του ανειλικρινούς συνομιλητή που διακηρύττει την ετοιμότητα για διάλογο, ακυρώνοντάς την με τις πράξεις της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Δεν είναι η ώρα των λόγων πια, είναι η ώρα των έργων», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ν. Δένδια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος «πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα στην Τουρκία, μη ανοχής περαιτέρω τετελεσμένων ή προκλήσεων και διεκδικήσεων», αναφερόμενος στο επεισόδιο του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών και στα εμπόδια που έθεσαν οι τουρκικές αρχές.

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο “κόκκινο” η πορεία του ελληνικού τουρισμού (video)
Επόμενο άρθροΠροφορική συμφωνία του ΟΦΗ με τον Τζόναθαν ντε Γκουζμάν