Ένταση σημειώθηκε κατά την Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις συνήθεις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τους Συμμάχους ότι, η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης. Η Τουρκία, τόνισε ο υπουργός, εξετέθη στην διεθνή κοινότητα. Δέχτηκε από τουλάχιστον τέσσερις χώρες την υπενθύμιση σεβασμού των υποχρεώσεών της.

Οι καλές σχέσεις περνούν μέσα από την τήρηση των συμπεφωνημένων και του διεθνούς δικαίου, επανέλαβε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι η Συμμαχία μεταξύ των χωρών δεν είναι κατά επιλογή. Αφορά όλα τα θέματα και όλους τους Συμμάχους. Δεν μπορεί η Τουρκία δεν ζητά βοήθεια για τη Συρία και να στρέφεται κατά μέλους του ΝΑΤΟ επειδή δεν συμφωνεί.
«Ο κ. Τσαβούσογλου τοποθετήθηκε οπότε απάντησα κι εγώ για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου των μεταναστών στα σύνορα», είπε ο κ. Δένδιας.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπέος για κλείσιμο της παραλίας Βόλου: «Υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν πάρει στα σοβαρά την απαγόρευση κυκλοφορίας»
Επόμενο άρθροΟργιάζουν οι φήμες ότι είναι σε καραντίνα με νέο σύντροφο