Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή τη διαγραφή του Σταύρου Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τυπική διαδικασία χαρακτήρισε τη διαγραφή Κοντονή ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή  του στην ΕΡΤ.

«Η διαγραφή ήταν μια τυπική διαδικασία. Από την στιγμή που ο κ. Κοντονής έκανε αυτές τις δηλώσεις, είναι αυτονόητο ότι δεν θέλει ο ίδιος να είναι μέλος του κόμματος», επεσήμανε o κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η ποινή κάθειρξης έως 15 έτη με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα οι ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ε.Ε.

«Σωστά, πολύ σωστά ο νέος ποινικός κώδικας ψηφίστηκε, όταν ψηφίστηκε» επεσήμανε από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι «απομονώθηκε μια φράση της δήλωσής μου για να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ» και υπογραμμίζοντας ότι «στις περισσότερες των περιπτώσεων η νέα νομοθεσία είναι βαρύτερη από την προηγούμενη» .

«Απολύτως προβλεπόμενη και αναγκαστική» χαρακτηρίζει την απόφαση διαγραφής Κοντονή, ο επικεφαλής της ομάδας Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕκτός κυπριακής ΑΟΖ πλέει το “Barbaros”
Επόμενο άρθροΔίκη Χ.Α: Αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές – Τα “εμπόδια” από το νέο Ποινικό Κώδικα