Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Safety Project: Οργανισμός, Κατάρτισης – Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πρόληψης, σε Θέματα Ασφάλειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διαπολιτιστικά και Υγείας», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενισχύουν τις σχολικές βιβλιοθήκες δημοτικών σχολείων στη Δυτική Ελλάδα με moto “Ο Πολιτισμός στα σχολεία μας: “Μπορείς να ταξιδέψεις σε πολλούς πολιτισμούς διαβάζοντας!“.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, η πρόεδρος του Οργανισμού Safety Project, κα Ελένη Βασιλοπούλου και η κα Κατερίνα Βέργη, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα, επισκέφθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία της Νέας Φιγαλείας και του Κακόβατου, για την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης τους. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι Διευθυντές των σχολείων με τους δασκάλους και τους μαθητές. Μάλιστα, η επίσκεψη συνοδευόταν και από μια μικρή έκπληξη για τους μικρούς μαθητές, αφού εκτός από βιβλία για την δανειστική βιβλιοθήκη των δύο σχολείων μαζί τους ήταν και δύο αγαπημένοι ήρωες της Ντίσνεϋ, ο γνωστός μας Μίκυ και η Έλσα! Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τους ήρωες των κινηματογραφικών ταινιών κινουμένων σχεδίων, καθώς έβγαλαν φωτογραφίες, έπαιξαν και μοιράστηκαν μαζί τους υπέροχες στιγμές!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στα δημοτικά Ν. Φιγαλείας και Κακόβατου: «Είμαι στον τόπο μου, στα μέρη που μεγάλωσα και ζω, για εμένα ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, με αφορά όλος ο Δυτικός Άξονας, εδώ όμως χτυπά περισσότερο η καρδιά μου! Γι ‘ αυτό επισκεφθήκαμε το δημοτικό σχολείο της Νέας Φιγαλείας και του Κακόβατου, μαζί με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, για να τονίσουμε ό,τι το μέλλον του πολιτισμού μας είναι στα παιδιά μας, τα εφόδια τους είναι τα βιβλία, η τέχνες, η ιστορία μας! Αφήσαμε λοιπόν, στα χέρια των δασκάλων τους, τα εφόδια – βιβλία και χαρίσαμε χαμόγελα σε όλα τα παιδιά. Να σημειώσουμε ότι μέσα από αυτήν την δράση, μέχρι τώρα, έχουν διατεθεί στις σχολικές βιβλιοθήκες 25 σχολείων, εκατοντάδες βιβλία εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά, ιστορικά, πολιτιστικά, όλα για τα παιδιά».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Οργανισμού Safety Project, Ελένη Βασιλοπούλου δήλωσε, «Τα παιδιά εκτός όλων των άλλων ερεθισμάτων είναι σημαντικό να μεγαλώνουν με γνώση! Αυτό ήταν το κύριο μέλημα μου τόσο προσωπικά όσο κι ως Οργανισμός. Γι ‘ αυτό προσφέρουμε στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, ένα πλούσιο συνολικό έργο, σχολικών και λογοτεχνικών βιβλίων μεταξύ των άλλων, η Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία και οι Ιστορίες της Φρουτοπίας του Ε. Τριβιζά κ.α.»Επιλέξαμε κυρίως δημοτικά σχολεία σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές από μεγάλα αστικά κέντρα, για την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης και τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού!».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠατάτα: Εξάρσεις περονόσπορου και αλτερνάριας – Τι να προσέξετε
Επόμενο άρθροΠοια είναι η «αθόρυβη» δημιουργός της τράπουλας ταρώ, Pamela Colman Smith