Στην τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο 24ωρο με την παρενόχληση του ελληνικού αλιευτικού και του σκάφους της Frontex, αλλά και τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από νησιά μας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παπαγιωτόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

O υπουργός έκανε λόγο για «σκοτσέζικο ντους» καθώς εξήγησε ότι κάποιες ημέρες υπάρχει ένταση και κάποιες άλλες ησυχία.

Παραδέχθηκε πάντως, επικαλούμενος και τα τελευταία συμβάντα, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι όροι καλής γειτονίας με την Τουρκία και ότι «αυτές οι ενέργειες μας προβληματίζουν».

«Η συνολική εικόνα παραπέμπει σε μια αυξημένη δραστηριότητα, στον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά. Είναι κινήσεις που δεν παραπέμπουν σε μια περίοδο ησυχίας και εκτόνωσης της έντασης». υπογράμμισε.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διαβεβαίωσε, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Ασφαλώς όμως η ένταση και μάλιστα σε μικρούς χώρους όπως το περιστατικό με το ελληνικό αλιευτικό, αυξάνει το κίνδυνο να γίνει ατύχημα. Έχουν γίνει τα απαραίτητα διαβήματα προς το ΝΑΤΟ και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να υπάρξει διάθεση εκτόνωσης» τόνισε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι το καλύτερο θα ήταν, αυτή την περίοδο να υπάρξει προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και όχι ένταση.

«Εμείς δείχνουμε καλή διάθεση. Θέλουμε να δείξει και η άλλη πλευρά» υπογράμμισε.

Εκτίμησε ωστόσο ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να αυξήσει κατακόρυφα την ένταση, μέχρι το κίνδυνο πρόκλησης άλλων καταστάσεων.»Από την άλλη πλευρά τα δείγματα συμπεριφοράς που βλέπουμε μας κάνουν να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα» κατέληξε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά προγράμματα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ΕΔ. «Είμαστε μέσα στο σχεδιασμό μας» είπε, τονίζοντας βέβαια ότι δεν έχουμε τις απαραίτητες δυνατότητες διότι η ελληνική οικονομία, όπως όλες οι οικονομίες έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Έλληνας ψαράς: «Υπάρχει κίνδυνος να γίνει ατύχημα»

Ο Παράσχος Καραμπουρνιώτης είναι ο ψαράς που το αλιευτικό του παρενοχλήθηκε από δύο τούρκικα σκάφη του λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή των Οινουσών, κοντά στη Χίο.

Την παρενόχληση κατέγραψε στο κινητό του. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι δεν ήταν μόνο το δικό του σκάφος που κινδύνεψε, αλλά και ένα σκάφος της Frontex που βρίσκονταν στη περιοχή. Εξέφρασε την ανησυχία για τον κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα. Είπε ότι σήμερα δεν πήγε στην περιοχή για ψάρεμα καθώς τα όσα έγιναν χθες είχαν σαν αποτέλεσμα να μην βγουν τα ημερήσια έσοδα.

Σχετική είδηση:

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρ. Μπουκώρος: Παράταση για την απόκτηση σήματος στα ενοικιαζόμενα δωμάτια
Επόμενο άρθροΘύμα διαδικτυακής απάτης στα social media