Την ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά κατά τις πρώτες ημέρες επανεκκίνησης των καταστημάτων, εξέφρασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι όλα πήγαν καλά όπως έχουν προγραμματιστεί, επισημαίνοντας ότι αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού που θα αφορούν την εστίαση και τον τουρισμό. Επίσης, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι θα ανοίξουν νωρίτερα τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, δηλ. την 1η Ιουνίου, γιατί έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να επιλυθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν. «Η επανεκκίνηση καθυστερεί Ερωτηθείς για μείωση του ΦΠΑ ως μέτρο ενίσχυσης των καταστημάτων εστίασης, ο υπουργός παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού που θα γίνουν αύριο. Παράλληλα ανέφερε ότι θα γίνονται έλεγχοι από κλιμάκια του Υπουργείου όπως γινόταν πάντα, και πως στόχος των ελέγχων αυτών δεν θα είναι η επιβολή προστίμων αλλά η τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα της αισχροκέρδειας και υπάρχει η γραμμή 1520 για αυτό. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να ελέγχει σε κάθε κατάστημα εστίασης τις τιμές του», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα διάκριση σε τελικό πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για την ομάδα της «Oclean»
Επόμενο άρθροΕίναι αναπόφευκτη η υψηλή αρτηριακή πίεση;