Την τελευταία εβδομάδα στη χώρα καταγράφηκαν 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί η αυξητική τάση της επιδημίας, επισήμανε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι 10 ετών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε σύνολο 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους των ατομικών μέτρων προστασίας ώστε να μην έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Σχετική είδηση: Κρίσιμο 10ήμερο για την εξέλιξη της πανδημίας-Ενημέρωση Χαρδαλιά 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧίθροου κατά κυβέρνησης: Στραγγαλίζετε την οικονομία
Επόμενο άρθροΓ. Βαληνάκης: Η κρίση με την Τουρκία δεν θα τελειώσει εύκολα (audio)