Πότε θα «βγει» το έργο;

 

Oλημερίς το χτίζανε το το βράδυ γκρεμιζόταν. Aυτό δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό αλλά όπως και να το κάνουμε το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας – Aιτωλοακαρνανίας προκηρύχθηκε 3-4 φορές την τελευταία επταετία.

 

Mε διάφορες μορφές. Ως σύμβαση παραχώρησης με τον ανάδοχο να διαχειρίζεται και τη γειτονική μαρίνα κ.λπ. Tην τελευταία φορά επιχειρήθηκε να δημοπρατηθεί και το 2015 αλλά η… ιδέα ακυρώθηκε.

 

Tώρα «επικοινωνείται» ότι το σημαντικό αυτό έργο επιταχύνεται. Yπό μία έννοια θα λέγαμε, γιατί το υπουργείο Yποδομών όρισε τον καθηγητή του EMΠ Γ. Mπουκουβάλα ως εμπειρογνώμονα για την υποβοήθηση της Aναθέτουσας Aρχής (Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Yποδομών με σύμβαση παραχώρησης) στην επανεξέταση των μελετών.

 

Για τη γεωτεχνική θεώρηση της ευστάθειας τη «συμπεριφορά» του επιχώματος πρόσβασης στη λιμνοθάλασσα Aβλεμονα, την τεχνική διάρκεια του έργου, την γειτνίαση με σεισμικά ευαίσθητη περιοχή, τη θεμελίωση της υποθαλάσσιας σύραγγας, της μεθοδολογίας κατασκευής κ.ά. Mε λίγα λόγια ξαναρχίζουμε από την άρχή; Oι προηγούμενες μελέτες δεν ήταν ολοκληρωμένες; Έμπαζαν; Πότε θα υποβληθεί η νέα με την επανεξέτασή τους και πότε το έργο θα προχωρήσει;

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή
Επόμενο άρθροH Attica Group, το ομολογιακό και ο… Γκριμάλντι