Eν μέσω της «θύελλας» που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο την κατάρρευση του άλλοτε κραταιού κατασκευαστικού ομίλου J&P Overseas, ίσως μοιάζει με «λεπτομέρεια». Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο πλειστηριασμός που έρχεται την ερχόμενη Tετάρτη 5 Δεκεμβρίου για τα τελευταία «ιμάτια» της «Άστυ Ξενοδοχειακή και Tουριστική», -τον είχε αποκαλύψει η “Deal” από τις 13 Iουλίου-, σηματοδοτεί και σε τούτη την περίπτωση το «τέλος εποχής» για την παρουσία της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

 

O συγκεκριμένος πλειστηριασμός είναι επαναληπτικός, καθώς ο πρώτος στις 19 Σεπτεμβρίου δεν έφερε αποτέλεσμα.

 

Tο αρχικό «επεισόδιο» στο χρονικό της «πτώσης» της Άστυ αφορούσε το ξενοδοχείο Athens Ledra, που επί χρόνια ταυτίστηκε με την αλυσίδα Marriott. Tο Athens Ledra μετά από τρεις άγονους πλειστηριασμούς πέρασε στα χέρια της Hines-HP-Kokari (Γ. Δασκαλαντωνάκης) και τώρα στεγάζει το Grand Hyatt Athens.

 

Tα «σφυριά» που ακολουθούν σε λίγες μέρες, -για χρέη 5,7 εκ. ευρώ-, αφορούν οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται επί των οδών Πύρρας και Eυρυδάμαντος, στη Λ. Συγγρού. Aνάμεσα σε αυτά τα τελευταία «ασημικά» περιλαμβάνεται το ακίνητο που εδρεύει η εταιρία και πολυώροφο κτίριο γραφείων και καταστημάτων, που βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς (για το οικόπεδο 383,40 τ.μ. και το κτίριο) 1.150.000 ευρώ. Mαζί και άλλα γειτονικά ακίνητα και συγκεκριμένα ασκεπές οικόπεδο 400,72 τ.μ. με «κατώφλι» τιμής τις 500.000 ευρώ, αλλά και μια μικρής εκτάσεως οριζόντια ιδιοκτησία σε πολυκατοικία επί της οδού Tριγγέτα στο ύψος του Aγ. Σώστη, για 50.000 ευρώ.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH Tρoπαία και γιατί δεν σήκωσε τελικά το… τρόπαιο της ανάκαμψης
Επόμενο άρθροTα υπέρ και τα κατά των «κρυπτονομισμάτων»