Αρχίζει από σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου, η μηδενική συμμετοχή συγκεκριμένων ασφαλισθέντων, σε μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις, όπως αναφέρει ο νέος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι νέες ελαφρύνσεις στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της Η∆ΙΚΑ θα είναι λάβουν χώρα αμέσως.

 

Συγκεκριμένα, το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων διαμορφώνεται ως εξής:

 

15% επί της εκάστοτε τιμής αποζημίωσης όταν τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους

 

5% επί της εκάστοτε τιμής αποζημίωσης για τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν επίδομα ΕΚΑΣ όταν τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.

 

Παράλληλα, μηδενική συµµετοχή προβλέπεται για όσους:

 

πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.

 

πάσχουν από κυστική ίνωση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.

 

είναι ακρωτηριασμένοι και λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.

 

έχουν πιστοποιημένη αναπηρία για οποιαδήποτε πάθηση 80% και άνω από ΚΕΠΑ και των οποίων τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.

 

πραγματοποιούν εξετάσεις σε δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ καθώς και σε πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤην πρόταση για μια ευέλικτη παράταση του Brexit, αναμένεται να υποστηρίξει ο Αλ. Τσίπρας
Επόμενο άρθροΟριακά κέρδη στις αγορές της Ευρώπης