Στις 10.00 το πρωί ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παροχών τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών τους. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 2 Ιουλίου. Υπολογίζεται ότι περίπου 300 χιλιάδες δικαιούχοι θα επωφεληθούν απο το πρόγραμμα που ξεκινά πρώτη Αυγούστου έως 31/7/21. Η επιλογή των δικαιούχων  θα γίνει με μοριοδότηση  ενώ θα υπάρξει και περίοδος ενστάσεων.
Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ύψος των 30 εκατ ευρώ.
Για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια. Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Τέλος, για πρώτη φορά προστίθεται ο Νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Συγκεκριμένα: Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι, όπως και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους, τις υποβάλουν με τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr  ή και με τους κωδικούς χρήστη του ΟΑΕΔ στις εξής διευθύνσεις:

Για τους Δικαιούχους πατήστε εδώ

Για τους Παρόχους εδώ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ σέξι Ιταλίδα Carolina Rosini
Επόμενο άρθροΤι είναι τα αυξητικά άλγη;