Τις πύλες της ανοίγει από σήμερα η Ελλάδα, για να υποδεχτεί με ασφάλεια επισκέπτες από το εξωτερικό. Τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι έτοιμα, ειδικά κλιμάκια θα κάνουν δειγματοληπτικά τεστ, ενώ το υγειονομικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει διαγνωστικά τεστ σε τουρίστες που προέρχονται από χώρες με αυξημένα κρούσματα, βάσει ειδικού barcode που θα έχει κάθε επισκέπτης.

Δυνατότητα εισόδου στη χώρα μας έχουν μόνιμοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Βρετανίας, πολίτες τρίτων χωρών με άδεια διαμονής στην Ελλάδα και φυσικά Έλληνες ομογενείς είτε με ελληνικό διαβατήριο είτε με το ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενών.

Η απόφαση της Ε.Ε. προβλέπει ότι ανοίγουν τα σύνορα για ταξιδιώτες από Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϊλάνδη, Τυνησία και για την Κίνα. Η λίστα θα ανανεώνεται ανά 15νθήμερο.

Ως προς τα χερσαία σημεία, εκτός από τον Προμαχώνα στα σύνορα με τη Βουλγαρία, μόνο για ουσιώδεις λόγους θα επιτρέπονται οι διελεύσεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία
Από θαλάσσης ανοιχτές για τους τουρίστες θα είναι τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας

«Μετά από πολλές συζητήσεις πολλών ημερών καταλήξαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία κοινή συμφωνία η οποία περιορίζει τις προσδοκίες που υπήρχαν κάποιες ημέρες πριν. Έχουμε μία λίστα χωρών από τις οποίες θα υποδεχόμαστε επισκέπτες στην οποία υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί, τόσο για τα χερσαία σύνορα, όσο και για τις πτήσεις από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία. Και αυτό γιατί δυστυχώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι δεν είναι ακόμη τόσο συγχρονισμένοι όσο θα θέλαμε. Άρα αυτό περιορίζει τον κύκλο των ανθρώπων που θα δεχθούμε -με ένα σαφές οικονομικό αντίκτυπο- αλλά ταυτόχρονα και τον κίνδυνο διασποράς του ιού στη χώρα μας από εισαγόμενα κρούσματα. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επικαιροποιούμε τη λίστα κάθε δεκαπέντε ημέρες» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Αντ1.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ΦΠΑ η κατασκευή ξενοδοχείων – Έρχεται και «Επιστρεπτέα προκαταβολή 3» ειδικά για τον κλάδο
Επόμενο άρθροΤεράστιες ζημιές αποκαλύπτει ο ισολογισμός του 2018