Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου ξεκινούν και πάλι οι εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς όλων των κατηγοριών (πλην των κατηγοριών που αφορούν στους οδηγούς φορτηγών). Ο προγραμματισμός για αυτήν την κατηγορία θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου εφόσον βεβαίως το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άδειες οδήγησης

Ψηφιακά θα παραλαμβάνεται πλέον η προσωρινή άδεια οδήγησης η οποία θα έχει τετράμηνη ισχύ.

Οι επιτυχόντες θα μπαίνουν στην πλατφόρμα  και αφού ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους μέσω του taxisnet θα πατούν στον πίνακα «Πολίτες και Καθημερινότητα» μετά θα πατούν την επιλογή «Μετακινήσεις» και θα παραλαμβάνουν το αρχείο σε μορφή pdf.

Ταξί

Επιτρέπεται από σήμερα η μεταφορά συνολικά 3 επιβατών (μεταφορά δύο επιβατών, εκτός από τον οδηγό), στα ταξί και στα Ι.Χ. μέχρι πέντε θέσεων. Ο ίδιος αριθμός επιβαινόντων ισχύει και για διπλοκάμπινα αλλά και για τα βανάκια μέχρι 7 θέσεων. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους επιβάτες και από τον οδηγό, ενώ η μη συμμόρφωση επιφέρει πρόστιμο 150 € τόσο σε οδηγό όσο και σε επιβάτες.

Επιβατική κίνηση στα ΜΜΜ

Η επιβατική κίνηση στα ΜΜΜ από την περασμένη Δευτέρα όπου και ξεκίνησε η πύκνωση των δρομολογίων σε όλο το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών σημείωσε ισοσταθμική αύξηση της τάξεως του 80% με 82%.

Από τη Δευτέρα 107.000 επιβάτες χρησιμοποίησαν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και έφτασαν χθες τις 117.000

Ενώ στα μέσα σταθερής τροχιάς τη Δευτέρα ακύρωσαν 350.000 επιβάτες τα εισιτήριά τους και χθες οι επικυρώσεις ξεπέρασαν τις 370.000.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΞάνθη: Στην προπόνηση ο Πανόπουλος
Επόμενο άρθροΆρης: Χωρίς προβλήματα η προπόνηση