Ξεπέρασαν τους 15.000 οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, που πρόσφατα έθεσε σε ισχύ το αρμόδιο υπουργείο και μέχρι τις 30/11/2018 όλοι οι εμπλεκόμενοι στην οικονομία του διαμοιρασμού, θα πρέπει να εντάξουν τα ακίνητα τους.

 

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων, με θέμα: «Δια-μοιράζοντας» την τουριστική ανάπτυξη και στην οποία το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης τουριστικών προορισμών Ελλάδας-Εξωτερικού και φορεών του κλάδου του τουρισμού.

 

Ο κ. Πιτσιλής επεσήμανε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος, για αυτούς που πρέπει να πάρουν το ειδικό μητρώο και απευθυνόμενος στην πλατφόρμες διαμοιρασμού επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει περεταίρω συνεργασία στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής τονίζοντας ότι δεν μπορεί αυτές να είναι πλατφόρμες έκνομης λειτουργίας. «Ο φόρος μετράει χιλιετίες και η οικονομία του διαμοιρασμού λίγα χρόνια» σημείωσε ο κ. Πιτσιλής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Σε ό,τι αφορά τη συλλογή του φόρου, τονίστηκε, ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη να λαμβάνουν οι φορολογικοί μηχανισμοί του κράτους, τα έσοδα απευθείας από τις πλατφόρμες, αλλά όπως είπε ο κ. Πιτσιλής, στόχος είναι οι οικειοθελής δήλωση των εισοδημάτων από τα άτομα που μισθώνουν τα ακίνητα τους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤι αλλαγές φέρνει ο νέος ΕΝΦΙΑ
Επόμενο άρθροΕπεκτείνονται οι υποδομές υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά