Την ένταξη των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ αποφάσισε το ΔΣ του Οργανισμού, στο πλαίσιο της στοχευμένης στήριξης των πιο ευάλωτων ανέργων.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως τα 800 ευρώ μηνιαίως για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 ευρώ για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και από επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το τελευταίο διάστημα, έχουν ενταχθεί τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και τα διεμφυλικά άτομα, στις κατηγορίες ωφελουμένων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι η ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη όλων των ανέργων, χωρίς αποκλεισμούς, αποτελεί κεντρικό σκοπό του Οργανισμού, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

«Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των δράσεών μας, διευρύναμε το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για να προωθήσουμε την επαγγελματική αποκατάσταση των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο εθνικός εισηγητής Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, Ηρακλής Μοσκώφ, τόνισε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του διοικητή και του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ να εντάξει τα θύματα εμπορίας ανθρώπων στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την αναγνώριση και αντιμετώπιση ενός προβλήματος που, παρά την έκτασή του, παραμένει εν πολλοίς αθέατο στην κοινωνία μας».

Και προσέθεσε πως η απόφαση του ΟΑΕΔ «εγκαινιάζει μια περίοδο συνεργασίας με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, η οποία αναμένεται να οδηγήσει στη διαμόρφωση σειράς προγραμμάτων για τη στήριξη των θυμάτων και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας».

Ο κ. Μοσκώφ επεσήμανε ότι, μέσα από δράσεις έμπρακτης και ουσιαστικής κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, «σπάμε το γόρδιο δεσμό που συνδέει τα θύματα με τα εγκληματικά δίκτυα εκμετάλλευσης και αποκλείουμε την πιθανότητα επαναθυματοποίησής τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή η έφεση για την ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων θυρών
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για λαθραία ποτά από Βουλγαρία