Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) έδωσε απάντηση σε ισχυρισμούς περί «συρροών κρουσμάτων Covid-19 στον ΟΑΣΘ», διευκρινίζοντας ότι μόλις πέντε κρούσματα παρουσιάστηκαν σε συνολικό αριθμό 1.800 εργαζομένων.

Αναλυτικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται ότι:

  • Ο μικρός αριθμός κρουσμάτων (πέντε πρόσφατα κρούσματα ανάμεσα σε 1.800 εργαζόμενους), μετατράπηκαν στο μυαλό ορισμένων σε δήθεν «συρροή κρουσμάτων».
  • Δεν παραθέτουν κανένα στοιχείο ότι η μόλυνση του περιορισμένου αριθμού των κρουσμάτων έγινε κατά την εργασία. Δεν συνηθίζουν, άλλωστε, να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους.
  • Προφανώς, ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη Θεσσαλονίκη δεν είναι δυνατόν να αφήσει αλώβητο τον ΟΑΣΘ.
  • Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Οργανισμός έλαβε και λαμβάνει όλα τα μέτρα αποτροπής της διασποράς του ιού.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί

Συγκεκριμένα:

  1. Είναι ο μοναδικός Οργανισμός που κάλυψε το κόστος των διαγνωστικών ελέγχων σε όλο το προσωπικό του, αλλά και στις οικογένειες τους.
  2. Έως σήμερα, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 15.000 διαγνωστικά τεστ (κυρίως PCR αλλά και rapid)
  3. Μέχρι σήμερα, έχουν δαπανηθεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ για την προστασία του προσωπικού από τον κορονοϊό και η προσπάθεια συνεχίζεται.
  4. Στους εργαζόμενους διανέμονται καθημερινά μέσα ατομικής προστασίας και έχουν γίνει όλες οι συστάσεις για εμβολιασμό και τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Άλλωστε ο έλεγχος της επιθεώρησης εργασίας (δελτίο ελέγχου 3056/09.04.2021) διαπίστωσε ότι «τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και το προσωπικό είναι ενημερωμένο σωστά».
  5. Έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα λεωφορεία διαχωριστικά ώστε να αποτρέπεται η προσέγγιση με τους επιβάτες. Πολύ σύντομα αυτά τα διαχωριστικά θα είναι γυάλινα, ώστε να ανοίξει και η πρώτη πόρτα για την διευκόλυνση των επιβατών.
  6. Όλα τα λεωφορεία απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση.

Ας σταματήσουν λοιπόν τα ψεύδη και ας αναλογιστούν τη ζημία που προκαλούν στην Θεσσαλονίκη και τον ΟΑΣΘ με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους.

Ο ΟΑΣΘ, και με την ευκαιρία αυτή, επιθυμεί να επαναλάβει πως κανένα μέτρο δεν μπορεί να αποτρέψει τη διασπορά του Covid-19 καλύτερα από το εμβόλιο και καλεί όσους εργαζόμενους έχουν ακόμη επιφυλάξεις να εμπιστευθούν την Επιστήμη και να το κάνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆρης: Κανονικά ο Γκάμα
Επόμενο άρθροΡήτρα 1 δισ. ευρώ θα έχει το νέο συμβόλαιο του Πέδρι