Ενόψει και του συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ) παρακαλεί τους συναδέλφους που θα καλύψουν ανάλογες διαδηλώσεις, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας τόσο του εαυτού τους, όσο και των συναδέλφων τους.

 

Η ΕΦΕ λαμβάνοντας υπόψιν τα γεγονότα του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό της περασμένης Κυριακής και του τραυματισμού συναδέλφων από ακροδεξιές ομάδες διαδηλωτών, υπενθυμίζει στους συναδέλφους ότι κατά τη διάρκεια ανάλογων διαμαρτυριών στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνάδελφοι ήρθαν αντιμέτωποι μέχρι και με περίστροφο. 

Γι αυτό το λόγο καλεί τα μέλη της, για τη δική τους ασφάλεια και προστασία, να προσέξουν μην βρεθούν μόνοι μέσα σε ομάδες διαδηλωτών.

 

Τους προτείνει να κινούνται σε μικρές ομάδες μαζί με τους συναδέλφους τους και να αποφεύγουν να καλύπτουν από πολύ κοντά στιγμιότυπα επεισοδίων. Αν είναι δυνατόν προκρίνει την χρήση ελαφρύ εξοπλισμού και τέλος τους καλεί να ενημερώσουν άμεσα το ΔΣ της ΕΦΕ και τους συναδέλφους τους, αν πέσει κάτι ύποπτο ή επικίνδυνο στην αντίληψή σας.

Το ΔΣ της ΕΦΕ καλεί τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, τα πρακτορεία και τα ΜΜΕ να ακολουθήσουν το παρόν κάλεσμα με σχετικές οδηγίες προς τα μέλη και τους συνεργάτες τους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαραμούζης: Οι καταθέσεις επιστρέφουν
Επόμενο άρθροΣε διάλογο καλούν οι ξενοδόχοι τους ιδιοκτήτες κι εκμισθωτές σπιτιών για Αirbnb