Ενισχύσεις θα λάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο για τις ανάγκες καταπολέμησης της πανδημίας, όσο και για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών στάλθηκε έγγραφο που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Β΄ Κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους.

Κατανέμουμε, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους 28.050.000,00 € σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους,σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο και δείτε τον πίνακα με τις κατανομές κονδυλίων ανά Δήμο.

Aπό το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στάλθηκε έγγραφο που αναφέρει μεταξύ άλλων:»Άμεσο κόστος αντιμετώπισης της Covid-19 πανδημίας»Με αφορμή την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας που προκάλεσε στη Χώρα η πανδημία Covid-19 και με στόχο τον μετριασμό των δημοσιονομικών επιπτώσεων από το κόστος αντιμετώπισής της, αξιοποιώντας δυνητικά πόρους από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΤΑΕΕ), παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ανάλογα με την αρμοδιότητά σας:

1. για τις δαπάνες ενεργειών/δράσεων έκτακτης ανάγκης υποστήριξης του πληθυσμού και περιορισμού διάδοσης της ασθένειας που πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία σας ή τους εποπτευόμενους από αυτήν φορείς από 11.3.2020 έως την ημερομηνία αποστολής προς την Υπηρεσία μας τουσυνημμένουσυγκεντρωτικούπίνακαμε κατηγορίες δαπανών και

2. για τις δαπάνες ενεργειών/ δράσεων έκτακτης ανάγκης υποστήριξης του πληθυσμού και περιορισμού διάδοσης της ασθένειας που εκτιμάτε ότι θα πραγματοποιηθούν από την ημερομηνία αποστολής του παραπάνω πίνακα έως και την 11.07.2020 Οι πραγματοποιθείσες και εκτιμώμενες δαπάνες θα πρέπει να συνδέονται με κάθε είδους άμεση βοήθεια στον πληττόμενο πληθυσμό (ιατρική ή άλλη), καθώς και με μέτρα περιορισμού διάδοσης της νόσου».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚΕΘΕΑ: Πολύωρες καθημερινές εξορμήσεις στο δρόμο εν μέσω πανδημίας
Επόμενο άρθροΚαταθέτει την Πέμπτη η Ξένη Δημητρίου