Εκτός από την ExxοnMobil, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες.

Την επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil στην περιοχή της Κρήτης επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας πως η Αθήνα είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας.

«Κάνουμε ότι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγει να δώσει κέρδος για την πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Σκάι, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης.

Εκτός από την ExxοnMobil, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες.

«Είναι ενέργειες που γίνονται στα πλαίσια του αρχικού σχεδίου, το οποίο είναι άρτια μελετημένο. Προχωράμε με βάση το χρονοδιάγραμμα, πάντοτε σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μήνυμα στην Τουρκία

Ερωτώμενος για πιθανή πρόκληση από τις έρευνες του τουρκικού «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν», ο κ.Οικονόμου, απάντησε ότι «έχουμε δείξει ότι αντιδρούμε με αποτελεσματικό τρόπο στις προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε επεισόδιο. Είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Θα είναι τριπλά και τετραπλά προβληματισμένος όποιος σκεφτεί να κάνει κάτι καθώς συναντά και την άρνηση των εταίρων μας. Όποιος φλερτάρει με τον αναθεωρητισμό βρίσκει απέναντί του όλες τις δυνάμεις από όλο τον κόσμο».

«Χτυπάμε καμπάνα, όχι καμπανάκι στις τράπεζες»

Αναφερόμενος στα επιτόκια των δανείων, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση «πιέζει τις τράπεζες για να έρθουν σε συμφωνία για καλύτερες συνθήκες σε δανειολήπτες που έχουν πρόβλημα. Τα επιτόκια αυξάνονται και όπως μας λένε οι τράπεζες θα αυξηθούν κι άλλο. Πρέπει να αποφύγουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Πρέπει να σκεφτούν οι τράπεζες και για παράδειγμα να αυξήσουν τα επιτόκια των καταθέσεων που αυτή τη στιγμή είναι στο μηδέν.

Υπάρχουν τρόποι που οι τράπεζες χρησιμοποίησαν και στο παρελθόν, όπως πχ με την επιμήκυνση των δανείων. Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους πολίτες τα τελευταία χρόνια με κινήσεις όπως η επιδοτήσεις δόσεων δανείου, έχει και μια θετική διάσταση των υποχρεώσεων των πολιτών προς τις τράπεζες και αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί και εκείνες να κάνουν κινήσεις για να βοηθήσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣήμερα η απόφαση για τον φόνο στη Σωτηρίτσα
Επόμενο άρθροΑνησυχία προκαλούν οι μετρήσεις για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στον Βόλο