Την απόφαση της Κυβέρνησης για την λήψη πρόσθετων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των ελέγχων στις Εκκλησίες, τονίζοντας ότι «οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», ενώ τόνισε ότι οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπαίνουν στις εκκλησίες μόνο με την επίδειξη rapid test και αν στους ελέγχους που θα γίνονται, διαπιστωθεί ότι δεν τα έχουν, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Για τα μέτρα προς τους ανεμβολίαστους

Ειδικότερα σ ότι αφορά στη λήψη νέων μέτρων ανέρφερε ότι: «Όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους και από την πρώτη στιγμή αυτό είπαμε κι εμείς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δε θα αλλάξουμε τη στρατηγική μας και θα αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την πανδημία εκεί που δεχόμαστε μεγάλη πίεση και θα καταβάλλουμε προσπάθειες να παραμείνει η οικονομία σε λειτουργία και η κοινωνία ανοιχτή. Τα βασικά κομμάτια της στρατηγικής μας δεν έχουν αλλάξει».

Όπως ανέρφερε, οι ανεμβολίαστοι, με τα τεστ, θα μπορούν να κάνουν μόνο πράγματα, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Για τους πιστούς

Ο κ. Οικονόμου κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπαίνουν στις εκκλησίες μόνο με την επίδειξη rapid test και αν στους ελέγχους που θα γίνονται, διαπιστωθεί ότι δεν τα έχουν, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι. Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤσαγκάρης – Μέτρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ για να αποφύγουν εκατόμβη νεκρών – Μέχρι πότε διαρκεί η ανοσία
Επόμενο άρθροΚιλκίς – Νεκρός οδηγός νταλίκας σε τροχαίο