Το παρασκήνιο της επίσκεψης των αμερικανών γερουσιαστών

Ήταν επτά, μέλη του Κογκρέσου, της πανίσχυρης Αμερικανικής Επιτροπής για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό και των Θεμάτων Ενέργειας ( House Armed Services Committee -HASC-), που επισκέφθηκαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του. Το παρασκήνιο της επίσκεψης των Αμερικανών Γερουσιαστών είναι πλούσιο και σας το μεταφέρω αμέσως.

Με το «καλημέρα» ο υπουργός τους παρέδωσε από ένα… «ανθολόγιο» γεμάτο με τις τουρκικές απειλές και ύβρεις. Ήταν οι γνωστές τουρκικές απειλές ότι θα «έρθουμε ξαφνικά νύχτα», ή «Έλληνες να μάθετε κολύμπι» (σ.σ. πρόκειται για την αγαπημένη απειλή-ατάκα του Χουλουσί Ακάρ) ή ακόμα «κολυμπώντας πάνε οι στρατιώτες μας στο Καστελλόριζο» και αρκετές άλλες, περίπου εννέα σελίδες απειλών περιλαμβάνονται στο «ανθολόγιο». Μαζί με τις απειλές ο υπουργός έδωσε στους Αμερικανούς και χάρτες, αυτό της περιβόητης γαλάζιας πατρίδας, των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μας και των υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά. Τέτοιο «ανθολόγιο» ύβρεων και απειλών από χώρα μέλους του ΝΑΤΟ κατά μιας άλλη χώρας μέλους της Συμμαχίας οι Αμερικανοί γερουσιαστές, όπως είπαν, πρώτη φορά έβλεπαν. Έμειναν με το στόμα ανοικτό, έκπληκτοι, με τον Γερουσιαστή της Λουϊζιάνα να θέλει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η αμερικανική αυτή Επιτροπή έχει λόγο για όλα τα θέματα που αφορούν το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, επιπλέον χρηματοδοτεί και ενεργειακά προγράμματα και βεβαίως συν τοις άλλοις έχει σαφέστατο λόγο και για την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Ως εκ τούτου δικαίως οι Γερουσιαστές ζητούσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο υπουργός τους εξήγησε λοιπόν πως τα αμερικανικής κατασκευής τουρκικά F-16 προκαλούν μια σύμμαχο χώρα, την Ελλάδα, πως παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο της και πως πραγματοποιούν υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά και σε βραχονησίδες. Όσον αφορά τις αιτιάσεις της Τουρκίας ότι απειλείται από τον εξοπλισμό στα νησιά, ο κ. Παναγιωτόπουλος αφού υπενθύμισε «ότι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται», αναφέρθηκε και στα τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού M1117, που μεταφέρθηκαν σε νησιά: «Με αυτά, τα Μ1117 θα απειλήσουμε την Τουρκία;», τους είπε, με τους Αμερικανούς να μένουν για άλλη μια φορά έκπληκτοι. Έκπληκτοι όμως γιατί;

Επειδή, όπως είπαν, όταν οι Τούρκοι έρχονται στην Ουάσιγκτον και τους συναντούν, εμφανίζονται πολύ ευγενείς, χωρίς ίχνος απειλών»!!

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Κούγιας σε Όθωνα Παπαδόπουλο: Ζητά να «τα βρουν» κατ’ ιδίαν
Επόμενο άρθροΒόλος: Συγκέντρωση Σωματείων και φορέων την Τρίτη στην Πλατεία Ελευθερίας