Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, 11:23

Η απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά, έχει άμεσο αντίκτυπο και στην κλήρωση του Australian Open, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη, ενώ μπορεί να… προσφέρει ένα απρόσμενο «δώρο» στον Ράφα Ναδάλ.

Ο Τζόκοβιτς κληρώθηκε να παίξει στον πρώτο γύρο με τον Σέρβο Μίομιρ Κετσμάνοβιτς, ωστόσο εάν ο «Νόλε» δεν… ανατρέψει επιτυχώς την απόφαση της κυβέρνησης για δεύτερη φορά μέσω των δικαστηρίων, τη θέση του θα πάρει ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ.

Παράλληλα, ο Βέλγος Γκαέλ Μονφίς (Νο 17), ο οποίος επρόκειτο να παίξει με τον Αργεντινό Φεντερίκο Κόρια, θα πάρει τη θέση του Ρούμπλεφ και θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Τζιανλούκα Ματζέρ, στον πρώτο γύρο του τουρνουά.

Επίσης, ο Καζάκος Αλεξάντερ Μπούμπλικ (Νο 35), ο οποίος είχε κληρωθεί για να παίξει έναν προκριματικό αγώνα, θα «μετακομίσει» στη θέση του Μονφίς και θα παίξει με τον Κόρια, ενώ η κενή θέση στην κλήρωση θα κριθεί μετά τα προκριματικά.

Η μη συμμετοχή του Σέρβου επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο Australian Open ενδεχομένως να σημάνει και την «αποκαθήλωσή» του από την κορυφή. Κι αυτό θα συμβεί εάν κατακτήσει το τρόπαιο είτε ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ είτε ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Σε κάθε περίπτωση, ο πιο… χαρούμενος είναι ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα τόσο τον Τζόκοβιτς όσο και τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, 11:31

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Τζόκοβιτς κλήθηκε να συναντήσει Αυστραλούς αξιωματούχους μετανάστευσης
Επόμενο άρθροΛαμία – Έσπασαν τα νερά ενώ ταξίδευε – Γέννησε έξω από τα Επείγοντα ένα υγιέστατο κοριτσάκι